Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na šumavském Špičáku se před víkendem lyžuje na 6,5 kilometru sjezdovek. Mráz umožnil umělé zasněžování

O dva kilometry delší oproti minulému týdnu už jsou sjezdovky, na nichž se bude lyžovat o tomto víkendu, na šumavském Špičáku. Pomohl k tomu v minulých dnech vydatný mráz, díky němuž se mohlo trvale zasněžovat i 10 cm přírodního sněhu, který v souhrnu napadl. Na Železnorudsku se lyžuje dále ještě Nad Nádražím, na Belvederu, Alpalouce, Weissově louce a na Samotách. Běžkaře nahrazují spíše pěší turisté.

„Celkem už nabízíme 6,5 kilometru sjezdovek. V celé délce se lyžuje na jedničce Turistické, dvojce U zalomeného, trojce Slalomové i pětce Spodní Šanci. Znovu otvíráme areál pro děti a začátečníky pod hotelem Sirotek,“ říká k čerstvým novinkám Jan Kasík, vedoucí střediska služeb Ski&Bike Špičák. Mimo to je k dispozici sjezdovka od hlavního parkoviště a dětské hřiště u chaty Blaženka.

„Návštěvnost minulého víkendu byla zatím nejvyšší v této zimní sezoně, když tady v sobotu 13.1. i neděli 14.1. každý den lyžovalo 1600 lidí a absolutně bez front. Během pracovních dnů tohoto týdne (od pondělí do středy) byla průměrná návštěva kolem 600 lyžařů za den," doplnik Kasík. V sobotu 20. ledna se v areálu Ski&Bike Špičák objeví pódium pod širým nebem a v rámci velké Snow Party.

Pro běžkaře je v okolí Železné Rudy města málo sněhu, tratě jsou sjízdné, ale nedají se strojově upravovat, rolba naposledy vyjela o Vánocích. Spíš než běžkaři přijíždějí do hor pěší turisté. Jejich nejoblíbenějším cílem je teď Černé jezero.

Kromě Železorudska se lyžuje také v areálu v Kašperských Horách. Na běžky je nejlépe vyrazit do okolí Modravy, kde je do 20 centimetrů sněhu. Rolba v úterý upravila trasy z Modravy na Březník, trasu Na Ztraceném - Ptačí nádrž - Černá Hora - Pramen Vltavy a také stopu od závory ve Filipově Huti na Černohorskou nádrž a na modravský most. Místy je sněhová pokrývka nesouvislá, většina tras bude po včerejším vydatném dešti a větru ve zhoršeném stavu, uvedl web Bílá stopa.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky Ski&Bike Špičák, zimní sezona, lanovka, zasněžování, sníh

Na šumavském Špičáku se před víkendem lyžuje na 6,5 kilometru sjezdovek. Mráz umožnil umělé zasněžování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.