Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Provoz lanovky na šumavský Špičák zastavily popadané stromy a vichřice. Znovu pojede nejdříve ve středu

Silný vítr a padající stromy znemožnily na první svátek vánoční provoz lanovky vedoucí na vrcholek šumavského Špičáku. Vzhledem k silnému větru nelze teď popadané stromy bezpečně odstranit. Lanovka ve středisku Ski&Bike Špičák zatím nepojede. Podobná situace je i v sousedním přeshraničním středisku v bavorském Velkém Javoru, kde kvůli větru rovněž nejezdí lanovka ani vleky.

„Z důvodu silného větru a nebezpečí pádu stromů, je dnes 25. 12. a zítra 26. 12. lanová dráha mimo provoz. Po ustání větru budeme pracovat na zprovoznění lanové dráhy a předpokládáme, že ve středu 27. 12. bude opět lanovka spuštěna. O aktuální situaci budeme informovat. Děkujeme za pochopení. Po dobu odstávky lanové dráhy platí sleva na jízdné ve výši 50 procent,“ informoval šéf Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Na Špičáku je v pondělí v provozu vlek ve spodní části sjezdovky Šance.

Bavorský areál na sousedním Velkém Javoru svým klientům rovněž oznámil, že kabinkové lanovky a vleky na severní sjezdovce zůstanou prozatím uzavřeny z důvodu silného nárazového větru! „Pokud se vítr během dne uklidní, otevřeme pro vás i tato zařízení. Do té doby můžete vyrazit na již otevřené sjezdovky a užít si den na sněhu. Buďte prosím v bezpečí a dodržujte pokyny našeho lyžařského personálu. Doufáme, že se počasí brzy umoudří, abychom vám mohli nabídnout plnohodnotný lyžařský zážitek,“ informuje na svém webu německý lyžařský areál, kam jezdí i velké množství českých lyžařů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ski&Bike Špičák

Štítky Ski&Bike Špičák, zimní sezona, lanovka nejede, padající stromy, popadané stromy, lanovka, provoz lanovky

Provoz lanovky na šumavský Špičák zastavily popadané stromy a vichřice. Znovu pojede nejdříve ve středu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.