Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Plzeňská zoo nachystala pro své návštěvníky speciální vánoční program

Pokud hledáte na následující dva dny příjemný program pro celou rodinu, vypravte se do plzeňské zoo. V sobotu 23. prosince tam vyvrcholí na statku Lüftnerka adventní program symbolickým rozsvěcením vánočního stromu. V neděli 24. prosince tam čeká na návštěvníky jejich oblíbený dopolední vánoční program.

„V rámci poslední adventní soboty na statku Lüftnerka se za zpěvu koled rozsvítí jako symbol nazítří začínajících Vánoc slavnostně nazdobený smrk a koledníci se pokloní Jezulátku v jesličkách vedle stáje. Poté bude následovat v Hospodě na statku pod heslem „Děti dětem“ tvůrčí a soutěžní dětská vánoční besídka. Začátek programu je ve 14.00 hodin,“ informoval František Hykeš z plzeňské zoo.

Pro sváteční návštěvníky 24. prosince připravila zoologická a botanická zahrada, stejně jako v minulých letech i letos, bohatý dopolední program. Začíná v 10 hodin a potrvá do 12,30 hod. Nabízí vánoční naučnou stezku od hlavní pokladny v ul. Pod Vinicemi k Tropickému pavilonu. Chybět nebude ani oblíbené chytání zlaté rybky. Zlatá rybka nebude samozřejmě živá, ale její chytání v kádi s vodou bude opravdové.

Velkým zážitkem pro malé, stejně jako velké návštěvníky bude určitě též procházka mezi zvířaty. „S výjimkou medvědů, kteří se už uložili k zimnímu spánku, jsou všechna k vidění ve výbězích nebo pavilonech. Pro lví čtyřčata z letošního léta to budou první Vánoce,“ upozornil Hykeš.

Většina návštěvníků nepřichází na Štědrý den do zahrady s prázdnou, ale naopak se zvířecími pamlsky do jesliček. Může to být zelenina, jablka, jižní plody, ořechy, či piškoty. Mnozí se sem přicházejí setkat při skleničce hřejivého svařáku s příbuznými a známými. Sváteční dopolední rodinný program je nachystán i na poslední den roku. Kolem 13. hod. bude navíc slavnostně uvítán symbolicky poslední letošní návštěvník v zoo.

Ohodnoť článek

Foto Kateřina Misíková, ZOO Plzeň

Štítky zoo Plzeň, vánoce v zoo, vánoční program v zoo

Plzeňská zoo nachystala pro své návštěvníky speciální vánoční program  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.