Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Svatebčané musí kvůli koronaviru rušit své obřady, nové termíny si zatím raději nerezervují

Koronavirová nákaza dramaticky zkomplikovala život i mnoha lidem, kteří hodlali v nejbližších dnech uzavřít manželství a také jejich rodinným příslušníkům. Vládní nařízení o bezpečnostních opatřeních v souvislosti s COVID-19 znemožnilo konání svateb. Na plzeňskou matriku volají svatebčané kvůli zrušeným obřadům a informují se o dalších možnostech.

„Na tuto sobotu jsme měli v Plzni šest svateb a všechny jsou zrušené. Svaty jsou zakázány až do 24. března. Celkem už máme zrušeno deset svateb i na jiné  termíny a další zřejmě budou následovat. Nabízíme lidem pozdější termíny pro obřady, bohužel nikdo teď neví, jak dlouho budou ta opatření trvat,“ uvedla vedoucí oddělení matriky pro město Plzeň Jitka Kunstová.

Páry, které teď musely svatbu zrušit, zatím spíše vyčkávají a nevybírají si další termíny pro své obřady vzhledem k současné nejisté situaci. Riskovat zatím nechtějí ani s přesunutím svatby na podzim. Každý zrušený obřad se svatebčanům pořádně prodraží, protože jen do samotných příprav už investovali tisíce korun. A o nemalé sumy přijdou i lidé mnoha dalších profesí navázáni na svatební byznys.  

Ohodnoť článek

Foto ssvatba.cz

Štítky koronavirus, matrika, svatba, svatebčané, zrušená svatba, Plzeň, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svatebčané musí kvůli koronaviru rušit své obřady, nové termíny si zatím raději nerezervují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.