Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Plzeňský kraj zaplatí 370 žákům z chudých rodin obědy

Plzeňský kraj, který distribuuje evropské peníze v projektu Obědy do škol, letos eviduje výrazně vyšší zájem chudých rodin než v loňském, úvodním roce. Celkem podpoří 370 dětí ve vážné hmotné nouzi, meziročně je to více než šestinásobek. Z mateřských škol je to 71 dětí, ze základních škol 299. Po schválení radou to řekla náměstkyně hejtmana Ivana Bartošová (Koalice pro Plzeňský kraj). Výdaje projektu mají dosáhnout 1,99 milionu Kč a stoprocentně je pokryje fond evropské pomoci nejchudším lidem.

"Jdou výhradně sociálně slabým rodičům. Musí splnit parametry chudoby, protože peníze jdou z operačního programu," uvedla Bartošová. Musí doložit, že jsou opravdu ve finanční tísni, a děti ve věku od tří do 15 let pak dostanou obědy zcela zdarma. Školám kraj výdaje s těmito obědy plně hradí celý školní rok.

"Letos jsou přihlášeny děti z 23 mateřských nebo základních škol, z toho je 22 zřizovaných obcí a jedna je krajská - speciální pro děti s vadami zraku, v níž budou podporovány děti v mateřské i základní škole," řekla Bartošová. Počet 370 dětí se ale podle ní nemusí naplnit, protože finanční podmínky rodin se mohou zlepšit.

S žádostí o placení obědů požádají rodiče krajský úřad. Jeho úřednící pak požádají o podporu ministerstvo práce a sociálních věcí na projekt Obědy do škol v Plzeňském kraji 2019/2020. Loni šla podpora do 15 škol a týkala se 58 dětí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, EU, správa, školy, sociální, základní, mateřské, Plzeňský, AUDIO, Plzeňský kraj, rodina, projekt, Ivana Bartošová, základní škola, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský kraj zaplatí 370 žákům z chudých rodin obědy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.