Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nejkrásnější vánoční strom stojí na náměstích v Plzni a v Klatovech, rozhodli čtenáři v anketě Drbny

Na náměstích největších okresních měst v Plzeňském kraji už dělají parádu vánoční stromy. Bohatou výzdobu na mnoha místech doplňuje například betlém a adventní trhy. Začátkem prosince jsme vypsali anketu, ve které mohli čtenáři Plzeňské Drbny dát hlas svému favoritovi. Nejvíce zabodoval smrk ztepilý zdobící náměstí republiky v Plzni. Pomyslné stříbro berou Klatovy, třetí skončily Domažlice.

Do ankety Plzeňské Drbny se zapojilo 1105 čtenářů. Nejvíce hlasů dostala Plzeň, konkrétně pro ni hlasovalo 328 lidí. Druhé skočily Klatovy s 283 hlasy a třetí Domažlice s 232 hlasy.

Slavnostní rozsvícení stromečku na náměstí Republiky v Plzni si nenechaly ujít tisícovky lidí. Po bouřlivém potlesku vzali Plzeňané útokem především stánky s občerstvením a horkým svařákem. Vánoční strom pro Plzeň rostl 27 let v Dýšině a jeho výzdoba trvala několik dní. Celková délka použitých světelných řetězů, které strom zdobí, dosahuje ke čtyřem kilometrům. Řetězy dále na stromku doplňují světelné hvězdy, 3D nesvětelné zlaté hvězdy, LED padající světla, plastové ozdoby. Nechybí samozřejmě světelná špička na vrcholu stromu. Celkem to je zhruba šest desítek prvků. 

Vánoční atmosféru v Klatovech dotváří nejen krásně nazdobený strom, ale také dřevěný betlém. Do světýlek se zahalila také Černá věž, radnice, kašna nebo infocentrum.

Pohádková atmosféra v Klatovech, foto: Jiří Strašek

Domažlice se naopak pyšní vánoční jedlí, kterou chodská metropole dostala darem od majitele pozemku ve Šteflích. V sobotu 16. prosince tam také odstartovaly vánoční trhy. Doprovázet je bude bohatý kulturní program a nechybět nebude ani oblíbený ponocný. „Ve stáncích se bude prodávat jmelí, vánoční zboží, přírodní dekorace, pletené věci z ovčí vlny, občerstvení, veselé koblížky, svařené víno, dřevěné dekorace, jmelí, adventní věnce i med. Stánkaři by měli prodávat minimálně v době od 10:00 do 17:00,“ přiblížil mluvčí radnice Josef Babor. Více informací najdete na webu radnice.

Které město v Plzeňském kraji má letos ten nejkrásnější vánoční strom?

Celkem hlasovalo1107 čtenářů

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš, Jiří Strašek

Štítky anketa, vánoční strom, Klatovy, Domažlice, Rokycany, Plzeň, Tachov

Nejkrásnější vánoční strom stojí na náměstích v Plzni a v Klatovech, rozhodli čtenáři v anketě Drbny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.