Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tříbarevné kočičky se dvěma koťaty se někdo krutě zbavil v třeskutém mrazu. Hledáme pro ně nový domov

Nesmírně krutě se zachoval neznámý člověk. Pod rouškou tmy v desetistupňovém mrazu přehodil přes plot na zahradu jednoho domu v okrajové části města Blovice na jižním Plzeňsku dospělou zdravou kočku a dvě krásná koťata. Zdaleka to není poprvé, kdy se na tomto místě něco takového stalo. Ale rozhodně poprvé, kdy to někdo udělal v třeskuté zimě.

„Bydlíme na samém okraji města. Nikdy předtím jsem tady u nás tuto tříbarevnou kočku neviděla. Někdo ji k nám prostě přivezl a hodil ji přes náš plot i s dvěma koťaty. Ráno jsem je našla na zahradě hladové, jak jí zbytky jídla u našich slepic. Už dříve se stalo, že nám někdo hodil koťata do zahrady. Tentokrát se ale někdo zbavil nejen koťat, ale i krásné kočky. S pomocí dcery se pak vždy snažíme takové nalezence někam umístit, ale je s tím spousta starostí. Sama už se starám o tři vlastní kočky. A moc ráda bych našla domov i pro tuto opuštěnou kočičí rodinku,“ říká majitelka domu, která si přála zůstat v anonymitě.

Vyhozená kočičí máma rozhodně není nějak zanedbaná, ani špinavá, netrpí svrabem. Stejně tak i její koťata, kterým jsou asi tak dva měsíce. Jde o černého a zrzavého kocourka. Až doposud se o ně někdo musel starat. Kočičí máma byla zpočátku plachá, ale teď už se nechá od své zachránkyně hladit, začíná být přítulná. Velmi pečlivě si hlídá svoje koťata. Od neznámých lidí si zpočátku udržuje odstup, ale neuteče. Určitě by si velmi rychle zvykla v novém prostředí na novou rodinu. A určitě by si zasloužila najít nový domov pro sebe i svá koťata.

Pokud by měl někdo spolehlivý zájem o adopci celé kočičí rodiny, nebo i jejích jednotlivých členů, nebo pokud by chtěl jinak pomoci, můžete nám napsat na náš redakční mail redakce@plzenskadrbna.cz a my následně velmi rádi zprostředkujeme další kontakt.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky nalezená koťata, vyhozená kočka, vyhozená koťata, adopce koťat.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tříbarevné kočičky se dvěma koťaty se někdo krutě zbavil v třeskutém mrazu. Hledáme pro ně nový domov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.