Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Senioři ze Čtyřlístku si užili rozsvícení vánočního stromečku, nechybělo ani zpívání koled či ochutnávka cukroví

PR článek

Rozsvícení vánočního stromečku je jedna z mnoha událostí, kterou klienti Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek vyhlíží s velkým očekáváním. Tentokrát se dočkali v úterý 28. listopadu a spolu s dětmi z dětského pěveckého sboru Jiřičky si zazpívali koledy, ochutnali cukroví a upíjeli sváteční grog. Čtyřlístek je největší městské zařízení pobytových služeb s kapacitou 286 klientů.

Za hlasitých výkřiků „Jé“ a melodií slavných koled se rozzářil vzrostlý strom v areálu Čtyřlístku v Plzni na Lochotíně. Přímo venku sledovaly akci desítky seniorů zachumlaných do dek. Sestřičky a pečovatelé jim rozlévali čaj či grog a nechybělo samozřejmě ani cukroví. „Rozsvěcení stromečku je naše každoroční tradice, na kterou se klienti velmi těší. Svátky se snažíme slavit, jak to jen jde. Samozřejmě se musíme přizpůsobit možnostem našich klientů, ale pečeme společně například cukroví a teď 11. prosince budeme mít dokonce soutěž o nejlepší bramborový salát! Bude to letošní premiéra,“ prozrazuje se smíchem Lenka Rundová, vedoucí útvaru Domov se zvláštním režimem Čtyřlístek. 

Všechna zařízení provozovaná Městským ústavem sociálních služeb (MÚSS) už se chystají na Ústavní Štědrý den, který letos připadá na 13. prosince. Do té doby ještě klienty čeká návštěva Mikuláše a jeho družiny. „Pro klienty jsou tyto akce velkou vzpruhou,“ doplnila Rundová.

„Kdybych měl akce ve Čtyřlístku porovnat s dalšími zařízeními, tak je to velmi podobné. Ústavní Štědrý den se v našich zařízeních koná ve stejný den kvůli stravování. Ještě nás také čeká Spanilá jízda, což je návštěva z plzeňského magistrátu se sponzorským darem, což je pro klienty velkým zpestřením a návštěvu si užívají,“ doplnil ředitel MÚSS města Plzně Mgr. František Šampalík

V Ježíšky se plzeňští radní proměňují pravidelně a klienty MÚSS například v minulosti obdarovali společenskými hrami, vyřezávacím strojkem pro ergoterapii nebo pomůckami pro tvořivé dílny jako jsou tavné pistole či barvy.

Městský ústav sociálních služeb je příspěvkovou organizací města Plzně a poskytuje pobytové služby pro seniory v zařízeních DZR Sněženka, Čtyřlístek a Petrklíč. Dále poskytuje služby pro osoby se zdravotním postižením v zařízení DOZP Nováček a v denním stacionáři Jitřenka. Kromě toho poskytuje také terénní služby seniorům a osobám se zdravotním postižením.   
 

Čtete také:

Ohodnoť článek

Štítky Městský ústav sociálních služeb, MÚSS, vánoční akce, rozsvícení vánočního stromečku, Čtyřlístek, péče o seniory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senioři ze Čtyřlístku si užili rozsvícení vánočního stromečku, nechybělo ani zpívání koled či ochutnávka cukroví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.