Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Plzeň rozjede prodej vánočních stromků z městských lesů a ryb vylovených z rybníku v majetku města

Tradiční prodej vánočních stromků z městských lesů zahájí v sobotu 2. prosince Správa veřejného statku města Plzně (SVSMP) v areálu sádek u rybníka Košináře. Naváže na něj prodejem ryb určených na štědrovečerní stůl. Ty pro změnu vylovili rybáři z městských rybníků.

„Prodej vánočních stromků je v režii SVSMP naplánován od 2. do 10. prosince nebo do vyprodání zásob, vždy od 10 do 17 hodin. V prodeji budou smrky a borovice. Cena stromku v kategorii standard je 250 korun, v kategorii výběr 350 korun včetně DPH. Ceny jsou obdobné jako v minulých letech. V prodeji by mělo být přibližně 500 kusů vánočních stromků. Jsou za tímto účelem pěstovány na lesních pozemcích pod elektrovody, kde z důvodu bezpečnosti přenosové sítě není možné pěstovat vysoké stromy,“ informovala Hana Josefová z tiskového odboru magistrátu.

Na stejném místě začne 18. prosince prodej ryb na štědrovečerní stůl. Potrvá do 23. prosince nebo do vyprodání zásob. „Ve dnech 18. až 22. prosince bude otevřeno od 10 do 17 hodin, 23. prosince od 9 do 12 hodin. V prodeji bude cca 10 tun ryb, a to z městského Drahotínského rybníka, jehož výlov se konal v sobotu 25. listopadu a vyloveno bylo 13,5 tun ryb. Kapr a amur budou stát včetně DPH 120 korun za kilogram, lín 150, štika a sumec 280, za kuchání ryby bude účtováno 80 korun za kus,“ uvedla Josefová.

A na závěr důležité info pro řidiče! V době prodeje stromků a ryb bude umožněn vjezd aut do areálu městských sádek u rybníka Košináře, značka zákazu vjezdu bude překryta.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Plzně

Štítky prodej stromků, městské lesy, vánoční stromky, městské rybníky, výlov ryb, prodej ryb, Drahotínský rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň rozjede prodej vánočních stromků z městských lesů a ryb vylovených z rybníku v majetku města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.