Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hladinu Borské přehrady i letos rozzáří plovoucí vánoční strom, už stojí nazdobený na pontonu

Uprostřed Borské přehrady i letos ozáří hladinu vánoční strom ozdobený osmi metry světelných girland a hvězdami. Jeho slavnostní rozsvícení naplánoval třetí městský obvod na pátek 1. prosince. Akce má název Rozsvícení stromu na Borské přehradě aneb cesta se světýlky za Ježíškem II.

„Vánoční strom je už od čtvrtka osazený na plovoucím pontonu, připravený u břehu na to, až ho vodní záchranná služba doveze na to správné místo. K tomu by mělo dojít do konce tohoto týdne. Na hladině Borské přehrady zářit až do Tří králů,“ informovala mluvčí obvodu Michaela Adámková.

„Stejně jako v loňském roce se ke stromu na hladině vypraví čtyři průvody se světýlky ze čtyř různých míst: Bor, Výsluní, Valchy a Litic. Nezapomeňte si s sebou tedy vzít lampiony nebo baterky. Fantazii se ale meze nekladou a je možné vyzdobit se například i světelným řetězem,“ vyzývá k účasti starosta MO Plzeň 3 David Procházka (ANO), který před dvěma lety s nápadem na plovoucí strom přišel.

Průvody vyjdou v 16.30 z Bor od Brány do Borského parku, účastníci průvodu z Výsluní se ve stejný čas sejdou na křižovatce Zářijové a Červencové ulice u nástěnky, na Valše bude tentokrát sraz v 16.30 u lávky u Černého mostu a Litičtí vyjdou od své hasičské zbrojnice v 17.00. S průvody se vydají také starosta a místostarostové.

„V areálu Škodalandu pak na všechny dětské účastníky čeká malé překvapení, diplom s přáním pro Ježíška, stánky s občerstvením, vystoupení dětských sborů a trubačů,“ zve širokou veřejnost 1. místostarosta obvodu Pavel Šrámek (Piráti). Na místě budou připravené také adventní dílny s úkoly pro malé i větší děti. „Ty pro nás letos přichystá centrum Skupovka. Samotný strom pak společně rozsvítíme přesně 18.30,“ doplňuje informace místostarosta Ondřej Ženíšek (TOP 09).

PMDP navýší mezi 17. a 19. hodinou autobusové spoje, kterými se mohou do multifunkčního areálu u přehrady dopravit i ti, kteří se průvodů účastnit nechtějí nebo nemohou. Přijet je samozřejmě možné i autem.

Ohodnoť článek

Foto Michaela Adámková, MO Plzeň 3

Štítky strom na vodě, vánoční strom, plovoucí strom, strom na pontonu, MO Plzeň 3

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hladinu Borské přehrady i letos rozzáří plovoucí vánoční strom, už stojí nazdobený na pontonu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.