Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ANKETA: Slavného Andělíčka Ošahánka porazily v oblíbenosti Bolevecké rybníky. Teď můžete hlasovat jen o nich

Dlouho to vypadalo na to, že lidé v Plzni mají ze všeho nejraději tu úplně nejmenší věc, co do velikosti, ale s obrovskou symbolikou. Tedy slavného andělíčka Ošahánka, umístěného na mříži chrámu sv. Bartoloměje. Ale nakonec andělíčka ve speciální anketě Plzeňské Drbny porazily co do oblíbenosti Bolevecké rybníky! Celkem mohli čtenáři vybírat z devíti možností. Teď můžete pod článkem hlasovat v úplně nové anketě na téma vítězných Boleveckých rybníků.

Pro Bolevecké rybníky nakonec hlasovalo 32 procent čtenářů. Andělíček Ošahánek nasbíral 28 procent hlasů. Třetí místo patří Plzeňskému pivu, které získalo 18 procent. Pětiprocentní oblíbenost má u hlasujících čtenářů věž u chrámu sv. Bartoloměje a také Pamela, vyhlášený noční klub se strip barem! Zejména pro Pamelu jsou to velmi dobrá čísla. Čtyři procenta čtenářů přeferují jako srdcovou záležitost Sadový okruh. Překvapivě nízký počet hlasů získal plzeňský fotbal a hokej, oba sporty klíčové pro Plzeň. Fotbal má necelá čtyři procenta a hokej nedosáhl ani celých tří procent. A zejména u fotbalu bychom rozhodně očekávali lepší výsledek. Pouhé jedno procento oblíbenosti pak zbylo na nákupní centra.

Vzhledem k tomu, že Bolevecké rybníky v anketě zvítězily, rozhodli jsme se proto další anketu Plzeňské Drbny zasvětit právě této populární rybniční soustavě. Ta má celkem 10 rybníků a jména některých z nich budou pro mnohé poměrně neznámá. Podle historických pramenů byl údajně jako první vybudován Velký Bolevecký rybník už v roce 1461. Tentokrát můžete hlasovat o tom, který z rybníků se vám líbí úplně nejvíce.

Který rybník z Bolevecké rybniční soustavy máte ze všech nejraději?

Celkem hlasovalo932 čtenářů

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš, Plzeňský Prazdroj

Štítky Bolevecké rybníky, andělíček Ošahánek, plzeňské pivo, Pamela

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Slavného Andělíčka Ošahánka porazily v oblíbenosti Bolevecké rybníky. Teď můžete hlasovat jen o nich  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.