Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podzimní prázdniny na Šumavě si zatím moc lidí neplánuje, hotely mají stále volná lůžka

Zájem o ubytování na podzimní prázdniny na Plzeňsku a na Šumavě není zatím příliš velký. Lidé nechávají ubytování na poslední chvíli a rozhodnou se podle počasí. Poptávka je ale o něco vyšší než v dalších říjnových víkendech. V Plzni je situace o něco lepší, některé hotely už mají obsazeno. Podzimní prázdniny letos připadají na čtvrtek 26. října až neděli 29. října.

„Zatím máme naši ubytovací kapacitu 60 míst v chatách Blaženka a Hanička zaplněnu zhruba ze dvou třetin, takže okolo 20 lůžek je ještě volných," řekl ředitel šumavského sportovního areálu Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Podle něj jde zároveň o poslední dny letošní letní sezony. Návštěvníci si tak mohou ještě užít rozhlednu, bikepark nebo bikovou školu. Hned další týden začnou přípravy na lyžařskou sezonu.

Důležitá šumavská turistická stezka od Černého jezera po rozcestník Rozvodí bude uzavřena až do konce října

Až do konce října se pro turisty uzavřela kvůli rekonstrukci šumavská turistická stezka od Černého jezera po rozcestník Rozvodí. Jedná se o nejkratší a přímou trasa mezi Černým a Čertovým jezerem. Za uplynulý měsíc je to už druhé omezení na cestě...

Podle Heleny Mařanové, mluvčí městské organizace Plzeň-TURISMUS, se zatím nedá se říci, zda budou rodiny využívat podzimní prázdniny k cestování po republice, nebo ne. „Některé hotely v Plzni mají plno, jiné ještě relativně volno. Podle jejich vyjádření je zatím brzy, pokoje by se měly ještě obsadit," uvedla.

Hotel Avenue poblíž centra je naplněný zhruba z poloviny, hotel Central na náměstí už má naopak téměř plno a volný pouze jeden pokoj ze soboty na neděli. „Na čtvrtek a pátek by se tam ještě pokoje našly," uvedla. V hotelu U Salzmannů u náměstí je to ve čtvrtek a pátek stejné, jinak je plno, ze soboty na neděli je volný také už jen jeden pokoj. Dostatek volných pokojů má zatím Marriott, největší hotel ve městě.

Domažlický hotel Sokolský dům na náměstí měl ještě v pátek odpoledne volných šest z 15 pokojů. Podle recepční nejsou zatím pro české rodiny několikadenní výlety na podzimní prázdniny významným trendem a pokoje se neobjednávají moc dopředu. „Myslím, že se pokoje nakonec zaplní, ale tak dva tři dny před tím prodlouženým víkendem," odhaduje.

Klatovský hotel Rozvoj s 24 pokoji je zatím celý blokovaný pro Automotoklub, protože 26. října se v Klatovech jede rallye. Podle recepční bude jasno v pondělí, kolik lidí přijede. I kdyby se hotel zaplnil motoristy, mělo by být v sobotu a neděli volno, protože se přesouvají na další závod do jižních Čech. Takže 27. nebo 28. října odjedou, dodala. Hotel Bílý Beránek v Kralovicích na severu Plzeňska, který má rezervace pouze přes internet, má ještě většinu z 35 lůžek volných.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ski&Bike Špičák

Štítky Turismus, návštěvnosti, Šumava, šumavské hotely, Ski&Bike Špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podzimní prázdniny na Šumavě si zatím moc lidí neplánuje, hotely mají stále volná lůžka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.