Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Důležitá šumavská turistická stezka od Černého jezera po rozcestník Rozvodí bude uzavřena až do konce října

Až do konce října se pro turisty uzavřela kvůli rekonstrukci šumavská turistická stezka od Černého jezera po rozcestník Rozvodí. Jedná se o nejkratší a přímou trasa mezi Černým a Čertovým jezerem. Za uplynulý měsíc je to už druhé omezení na cestě k Černému jezeru. Do půlky září totiž byla uzavřena Jezerní cesta od hráze Černého jezera až po pramen Svobody. Cesty k nejznámějšímu šumavskému jezeru poškodily prudké deště.

„Odstraníme hluboké a nebezpečné erozní rýhy od přívalových dešťů a cestu nově pokryjeme šotolinou,“ vysvětlil Petr Najman, lesní správce ze Železné Rudy. Zároveň doporučil jinou trasu k Čertovu jezeru, tedy zpět po Jezerní cestě a cyklostezce 2055 na Špičácké sedlo. Tento úsek Lesy ČR opravily letos v září, jak už jsme zmínili. Odtud pak turisté mohou pokračovat buď Rozvodskou cestou, nebo trasou přes špičácké sjezdovky. Souřadnice pěší trasy: 49.1812514N, 13.1871008E ⇒ 49.1752197N, 13.1966281E • Mapy.cz). 

Mnozí turisté bohužel vyznačené zákazy nerespektují a vstupují do oblasti, kde probíhají stavební práce. V mnoha případech se jedná o rodiče s dětmi. Oprava asi 850 metrů dlouhé stezky od Černého jezera k Rozvodí bude stát dva miliony korun.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš, Lesy ČR

Štítky turistické cesty, rekonstrukce cest, Černé jezero, uzavřené turistické cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důležitá šumavská turistická stezka od Černého jezera po rozcestník Rozvodí bude uzavřena až do konce října  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.