Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Stavba nového občerstvení u populárního Boleváku omezí až do konce listopadu pohyb pěších i cyklistů

Pro nový stánek u Velkého boleveckého rybníka v Plzni se začne budovat potřebná infrastruktura. Práce jsou naplánovány na podzim, aby nenarušovaly hlavní turistickou sezonu v rekreační oblasti Boleveckých rybníků. Od úterý 5. září do konce listopadu nebude možné místem projít ani projet na kole. Pro cyklisty a pěší je připravena objízdná i obchozí trasa.

Prostor Pod Bílou Horou je důležitou křižovatkou a bodem na síti tras celé rekreační oblasti Boleveckých rybníků. Léta zde stával stánek s občerstvením, ale jeho podoba neodpovídala již moderním trendům a přijaté koncepci rozvoje rekreační zóny, a proto byl loni odstraněn. Již příští týden tu začnou přípravy pro nové zázemí pro občerstvení a pobytové místo. Správa veřejného statku města Plzně zaplatí za přivedení inženýrských sítí do místa, kde má být vybudován nový stánek 3,89 milionu korun s DPH.

„Nechtěli jsme, aby byla tato důležitá křižovatka pěších a cyklistů uzavřena během hlavní turistické sezony, kdy se kolem Boleváku pohybuje nejvíce lidí, proto jsme práce na přivedení potřebné infrastruktury posunuli až na září. Na jaře příštího roku zde vznikne na základě architektonické studie nový stánek s občerstvením, pro který budeme hledat provozovatele. Chceme, aby v této oblíbené lokalitě bylo nabízeno občerstvení ve standardech moderní doby, které umožní i příjemné posezení na terase u vody,“ řekl Aleš Tolar (STAN), náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Na místě původního stánku má vyrůst stánek nový s maximálním půdorysným rozměrem stavby 12 x 6 metrů. Na něj bude bezprostředně navazovat pobytová terasa v podobě jakési předzahrádky o maximální výměře 120 m2. Celoročně provozovaný stánek by měl nabízet moderní rychlé jídlo, v nabídce by neměla chybět kvalitní káva, poctivé sendviče, zdravé pokrmy, zmrzlina, dezerty apod. ale i regionální potraviny a nápoje; vzhledem k lokalitě jsou vítány rybí pokrmy. Otevřeno by mělo být nejdéle do 22 hodin.

„Jsme rádi, že město vyhovělo našemu požadavku a stavební práce posunulo mimo hlavní sezonu. Podle schváleného dopravně–inženýrského opatření nebude chodcům umožněn průchod stavbou, avšak pokud to aktuální stavební práce umožní, zhotovitel se pokusí průchod pěším a cyklistům umožnit, na což jsme též apelovali,“ uvedl místostarosta prvního plzeňského obvodu Jiří Uhlík.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš, Magistrát města Plzně

Štítky Bolevák, Velký bolevecký rybník, Bolevecké rybníky, stavba občerstvení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba nového občerstvení u populárního Boleváku omezí až do konce listopadu pohyb pěších i cyklistů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.