Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Stavební dělník nechal po šichtě klíček v zapalování bagru. Od zaparkovaného stroje pak odešel domů

Situace, kdy strážníci městské policie řeší případy klíčků zapomenutých v zapalování nebo ve dveřích motorových vozidel nejsou ničím výjimečným. Každý někdy spěchá a na klíčky se prostě někdy zapomene. Ale aby řidič nechal v zapalování klíč od velkého bagru a od stroje odešel, tak takový případ v Plzni ještě neměli!

K naprosto kuriózní události vyjížděli strážníci plzeňské městské policie do Rodinné ulice na Doubravce. „Na zapomenuté klíčky v zapalování si zcela určitě dá příště pozor dělník, který tam ponechal stát stavební stroj na staveništi. Hovořit může o štěstí, protože se našel poctivý občan, který si klíčků všiml a informoval městskou policii. Nezajištěný bagr strážníci uzamkli a zkontaktovali vedení společnosti. S díky si pak jejich zaměstnanec klíčky převzal na služebně městské policie,“ popsala případ mluvčí policie Jana Pužmanová.

Lidé klíčky nechávají v zapalování i ve dveřích

„Prostřednictvím oznámení, nebo během kontrolní činnosti odhalují strážníci vozidla se staženými okénky, nebo v nich nachází klíčky ve dveřích či přímo v zapalování a z vozidel se tak stává doslova samoobsluha pro nenechavce,“ potvrzuje další případy Tereza Schliková z tiskového odboru městské policie. Před pár dny to byla žena, která rovněž na Doubravce ve svém vozidle zapomněla klíče ve dveřích vozidla, a to ze strany spolujezdce. Strážníkům se posléze podařilo zkontaktovat řidičku, která si také pro klíče došla na služebnu městské policie.

„Téhož dne si hlídka městské policie na opačném konci Plzně při kontrolní činnosti povšimla zaparkovaného motocyklu s postranním vozíkem. Zde řidič ponechal klíčky přímo v zapalování. Tomu, kdo by chtěl motocykl odcizit tak stačilo jen nasednout a odjet,“ uvedla Schliková. K ničemu takovému naštěstí nedošlo a majitel nešetřil slovy díků na přítomné strážníky, kteří u motocyklu počkali do doby, než se jeho majitel vrátil.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky klíčky v zapalování, klíčky v bagru, zapomněl klíč v zapalování bagru, zapomenuté klíčky, klíčky ve dveřích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavební dělník nechal po šichtě klíček v zapalování bagru. Od zaparkovaného stroje pak odešel domů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.