Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hasiči v Plzeňském kraji vyjížděli kvůli větru ke 110 událostem

Kvůli silnému větru vyjížděli hasiči v Plzeňském kraji v neděli a dnes ráno ke 110 událostem. V 90 procentech odstraňovali spadlé stromy, zejména na komunikacích, a to v celém regionu. Novinářům to řekl velicí důstojník krajských hasičů Miroslav Marek. V kraji pršelo, ale záchranáři nemuseli vyjíždět kvůli vyšším hladinám řek, nebo k zatopeným domům v budovách. Zraněním kvůli vichru nikdo nebyl.

Vítr už ustal, hasiči jsou ale i dnes ráno v pohotovosti. "Během dopoledne budou lidé hlásit další padlé stromy a větve," uvedl Marek. Požárníci kromě rozřezávání a odklízení kmenů odstraňovali nebezpečné věci. "Šlo hlavně o uvolněné střechy a billboardy," řekl. Strom spadl také poblíž Stříbra na hlavní trať Plzeň - Cheb a na telefonní i elektrická vedení. Stožáry ale nikdy vítr neponičil. Ve čtyřech případech způsobily větrné víry v kombinaci se špatným čištěním požáry komínových těles v rodinných domech. Dvakrát v Nalžovských Horách na Klatovsku, jednou v Nýřanech na Plzeňsku a další v Únehlech na Tachovsku, kde se vzňala také střecha.

V Plzeňském kraji zůstává podle mluvčí ČEZ Soni Holingerové bez elektrického proudu zhruba 100 odběrných míst a je tam hlášeno osm poruch na vedení vysokého napětí. Maximum bylo v neděli kolem 18:00, kdy bylo na západě Čech bez elektřiny kolem 2500 domácností. "Mohou být ještě hlášené další. Vítr už nefouká a poruch ubývá na celém území. Měli bychom je odstranit během dopoledne," řekla. Nejpostiženějšími byla místa na Tachovsku a na Rokycansku.

Autoři | Foto HZS

Štítky ČR, počasí, hasiči, energie, vítr, Plzeňský, Plzeňský kraj, okres Tachov, ČEZ, Plzeň, Česko, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v Plzeňském kraji vyjížděli kvůli větru ke 110 událostem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.