Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

V zoo se radují z nečekaného přírůstku, kterým se stala samička buvolce běločelého

Z narození samičky africké antilopy, buvolce běločelého se radují v plzeňské zoo. Matkou je již čtrnáctiletá samice Myka pocházející z holandského Beekse Bergenu, jejíž poslední mládě se narodilo před pěti lety. Nový přírůstek v africké stáji proto považují v zoo za malý zázrak.

„Buvolec běločelý je jihoafrická antilopa žijící v otevřených savanách, dosahující váhy 60-80 kg. Má tmavě hnědou srst v různých odstínech v závislosti na věku a ročním období, a kromě typické bílé lysiny i bílé nohy. Obě pohlaví mají rohy a jen těžko se od sebe dá odlišit. Jejich hlavní potravou je spásání různých druhů trav a bylin. V minulosti byla jejich populace velmi zmenšena a na některých místech téměř vyhubena nadměrným lovem a ztrátou původního prostředí,“ popsala tyto obyvatele plzeňské zoo Mirka Palacká.

„Zoo Plzeň tento druh chová od roku 2007, kdy jsme dovezli dva samce ze Zoo Praha. První mládě se narodilo v roce 2010. V současné době chováme tři samice a samce Pierra, kterého jsme dovezli z francouzského safariparku Planéte Sauvage. Buvolci sdílí venkovní výběh spolu s antilopami kudu velkými a žirafami Rothschildovými,“ dodal mluvčí zoo Martin Vobruba. Návštěvníci mládě s matkou uvidí ve vnitřní expozici, jde o box pavilonu kopytníků nejbližší k domu žiraf.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kateřina Misíková, ZOO Plzeň

Štítky zoo Plzeň, nový přírůstek, mládě buvolce, buvolec běločelý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V zoo se radují z nečekaného přírůstku, kterým se stala samička buvolce běločelého  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.