Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Plzeň má novou kolekci upomínkových předmětů. Autorem je výtvarník tvořící pod pseudonymem Akrobad

Město Plzeň má novou kolekci upomínkových předmětů s názvem by Akrobad, které se právě začaly prodávat v Turistickém informačním centru města Plzně na náměstí Republiky a u hlavního nádraží. A jako obvykle je o předměty s hlavními plzeňskými motivy obrovský zájem i mezi místními občany.

Plzeň je město na čtyřech řekách, kde se zrodilo to nejlepší pivo na světě. Jezdí tu žluté tramvaje, zelené trolejbusy a červené autobusy. Tyto barvy vychází z plzeňského městského znaku. Plzeň má nejvyšší kostelní věž Česka, jednu z pěti největších synagog na světě, ale i industriální panoramata a slavnou Škodovu. To všechno je Plzeň a tyto motivy se prolínají na nových upomínkových předmětech, které připravila městská příspěvková organizace Plzeň – TURISMUS.

„Autorem ilustrací, které jsou na upomínkových předmětech, je výtvarník tvořící pod pseudonymem Akrobad. Je autorem velkoformátových maleb ve veřejném prostoru, jeho dílo je k vidění například na opěrné zdi v Malostranské ulici v Plzni, na pilíři lávky na Náplavce u Radbuzy či na garážích v areálu Fakultní nemocnice Plzeň na Borech. Pracuje s motivy města, zašlého industriálu, ale i přírody. To vše se prolíná i v kolekci pro Plzeň – TURISMUS. Nová kolekce tedy nese název Plzeň by Akrobad,“ informovala Hana josefová z tiskového odboru magistrátu.

Kromě zmíněných turistických center je kolekce také k dostání na eshop.visitplzen.eu. Lidé si mohou pořídit v kolekci s novým motivem Akrobad například trička, tašky, plakáty nebo hrnečky. Vedle toho se prodávají ještě i další kolekce s názvem S duší Plzně, Kašny ze zlata, Adolf Loos Plzeň a Patton Memorial Pilsen. V minulosti byla ovšem jednoznačně největším hitem kolekce oblečení s nápisem #COPATUTOJE ,která šla doslova na dračku. 

Obdivované i zatracované zlaté kašny se dostaly v originální kolekci do nabídky dárků a suvenýrů z Plzně

Někdo je miluje a nedá na ně dopustit, někomu zase jejich existence vadí. Řeč je o trojici zlatých kašen od architekta Ondřeje Císlera, umístěných na plzeňském náměstí Republiky. Teď se kašny dostaly i do nabídky dárků a suvenýrů z Plzně jako...

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzeň TURISMUS

Štítky upomínkové předměty, informační centra, by Akrobad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň má novou kolekci upomínkových předmětů. Autorem je výtvarník tvořící pod pseudonymem Akrobad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.