Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Mobilní hra nabízí tipy na zajímavé výlety v Plzeňském kraji pro malé i velké dobrodruhy

Jste hravé povahy a rádi objevujete nová místa a zajímavé příběhy? Pak by vás mohla zajímat aplikace Skryté příběhy, která nabízí po celém Česku přes 260 trast, přičemž 14 jich najdete v Plzeňském kraji. Vydat se můžete například za Kozinou a Lomikarem na Domažlicko nebo v okolí Chanovic zjistit, kdo byl český Achilles. Hra je určena především pro rodiny s dětmi, které se hravou formou dozví mnoho historických faktů.

„Za Kozinou a Lomikarem se vydejte z Trhanova na 10 km okruh. V čase se vrátíte do roku 1695. Cesta vede pod Výhledy, lesem do Pece a zpět do Trhanova. Sem se dostanete autem, vlakem i autobusem. Počítejte, že putování a plnění devíti úkolů vám zabere klidně půl dne, přibalte s sebou svačinu, pití a pevnou obuv. Cesta vede lesem, kde probíhala těžba dřeva,“ popisuje Městské informační centrum v Domažlicích.

Druhý výlet z okolí Domažlicka se jmenuje Boží bojovníci. Tentokrát se podíváte do roku 1431 do Kouta na Šumavě. Plněním úkolů pomůžete Prokopu Holému v bitvě u Domažlic. „Do Kouta se vypravte vlakem nebo autobusem, cesta měří devět kilometrů a vede od vlakové zastávky v Koutě přes Rýzmberk, Kout do Spáňova. Odtud se můžete vrátit do Domažlic autobusem nebo vlakem.  I na tenhle výlet si udělejte čtyři hodiny čas,“ radí infocentrum.

V Plzeňském kraji nabízí aplikace celkem 14 výletů

V okolí hradu Rabí připravili autoři příběh s názvem Žižkovo vidění. Lokalita Chanovic zájemce blíže seznámí s knížetem Břetislavem I., kterému se pro jeho statečnost a sebevědomí začalo říkat „český Achilles“. Po Plzni provede povídání Vězeň Havel, které turisty přenese do roku 1985 do oblasti vežnice Bory. Další příběh zaměřený na západočeskou metrpoli se jmenuje Obloukem do Paříže. „Hra Obloukem do Paříže vás zavede až do roku 1878 a třeba díky ní a Františku Křižíkovi objevíte zdejší dosud nepoznaná historická místa," píší sami autoři.

Další Skryté příběhy vás zavedou také do Nevřeně, Plas, Zbirohu, Harmanic či do Stříbra a do Klatov. U každého popisku najdete délku trasy i odhadovaný čas, za který ji ujdete.

Na výlety si nezapomeňte s sebou vzít plně nabitý mobil s aplikací Skryté příběhy. Zapnutá aplikace v telefonu vás sama upozorní na místo, kde se plní úkol. Vhodné je mít v telefonu také nainstalovanou aplikaci Mapy.cz a jízdní řády IDOS. Aplikace je dostupná zdarma pro systémy Android a iOS.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky mobilní hra, tipy na výlet, Skryté příběhy, mobilní aplikace, historie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mobilní hra nabízí tipy na zajímavé výlety v Plzeňském kraji pro malé i velké dobrodruhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.