Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zemřel Milan Brumovský, světově uznávaný odborník v oblasti jaderné energetiky

Ve věku nedožitých 88 let odešel Milan Brumovský, který byl světově uznávanou osobností současné jaderné energetiky. Byl jedním ze zakladatelů moderních metod řízení životnosti tlakových nádob reaktorů, nositel celé řady mezinárodních ocenění a autor mnoha odborných publikací. Přednášel také na Fakultě strojní Západočeské univerzity v Plzni (ZČU).

„Své bohaté vědomosti a zkušenosti předával i studentům Západočeské univerzity v Plzni v sérii přednášek věnovaných materiálovým problémům jaderných zařízení. Spolupracoval s katedrou energetických strojů a zařízení a katedrou materiálů Fakulty strojní ZČU,“ informovala mluvčí ZČU Šárka Stará. „Milan Brumovský byl vynikající odborník, skvělý člověk a vzácný přítel,“ uvedl Jan Zdebor z katedry energetických strojů a zařízení Fakulty strojní ZČU.

Do posledních týdnů se Milan Brumovský aktivně účastnil řešení projektů spojených s bezpečným provozem jaderných reaktorů na české i zahraniční scéně a svoje rozsáhlé znalosti předával mladším kolegům. Odešel uprostřed práce, ale vychoval řadu kvalitních následovníků, kteří budou v jeho díle a odkazu pokračovat.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Západočeská univerzita v Plzni ZČU

Štítky smuteční oznámení, odešel Milan Brumovský jaderná energetika, ZČU, zemřel Milan Brumovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel Milan Brumovský, světově uznávaný odborník v oblasti jaderné energetiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.