Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Holčička se ošklivě zranila na dětském hřišti, když se s ní utrhla lanovka. Případ vyšetřuje policie

Jízda na dětské lanovce, která se nečekaně utrhla, skončila pro holčičku rychlým odjezdem na chirurgii do nemocnice s podezřením na otřes mozku. Dívenka se zranila při hře na dětském hřišti ve vnitrobloku ulice Karla Steinera v Plzni na Skvrňanech. Vyšetřováním případu se zabývá policie ve spolupráci s vedením obvodu.

„Celý incident intenzivně řešíme a poskytujeme policii veškeré informace a dokumenty. Herní prvek zde byl znovu nainstalován po generální opravě koncem května letošního roku, následně na konci června prošel důkladnou technickou kontrolou, která neodhalila žádné poškození nebo nedostatky,“ vysvětluje starosta centrálního obvodu David Procházka (ANO). Celé hřiště prochází také pravidelnou vizuální kontrolou, která se koná každý týden.

„V této lokalitě se však pravidelně setkáváme s poškozováním herních prvků od vandalů a opilců. S opravou herního prvku vyčkáme do ukončení vyšetřování Policie České republiky, poté se budeme řídit doporučením nezávislého technika. Toho jsme ihned poté, co nám to bylo povoleno ze strany vyšetřujících orgánů, na místo vyslali. Nyní je prvek nekompletní a nefunkční, žádáme proto rodiče, aby dohlédli na své děti, aby jej nepoužívaly,“ uvedla mluvčí centrálního obvodu Michaela Adámková.

„Celé vedení třetího obvodu s děvčátkem a jeho rodinou velmi soucítí a jsme rádi, že zranění na základě získaných informací není naštěstí vážné. S rodinou se snažíme zkontaktovat a situaci s ní chceme řešit,“ říká starosta. Za nešťastné považujeme, že jsme se jako provozovatel hřiště o incidentu dozvěděli až ze sociálních sítí.

Třetí městský obvod provozuje více než devadesát dětských hřišť a zranění na nich jsou naštěstí ojedinělá. „Ať už nehodu způsobilo cokoliv, trváme na jejím řádném vyšetření nejen z důvodu případného nalezení a potrestání viníka, ale také kvůli případným úpravám technologií a pravidel tak, aby k podobné situaci již nemohlo dojít,“ dodává David Procházka.

Ohodnoť článek

Foto Michaela Adámková, MO Plzeň 3

Štítky zraněná holčička, zranila se na dětském hřišti, utržená lanovka, otřes mozku, dětské hřiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Holčička se ošklivě zranila na dětském hřišti, když se s ní utrhla lanovka. Případ vyšetřuje policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.