Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Piráti ze Čtyřlístku připluli na 24. ročník Zahradní slavnosti, senioři si užili den plný zábavy

PR článek

Velkolepé Zahradní slavnosti vyhlíží klienti Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek s velkým očekáváním. Obrovskou radost jim proto udělala pirátská loď, která zakotvila přímo pod jejich okny. Kromě vystoupení s pirátskými šarvátkami a ukázkou výcviku drzé posádky si senioři užili i dětská vystoupení či show s papouškem. Klobouk či šátek s lebkou a zkříženými hnáty oblékly také sestřičky a pečovatelky. Život v domově seniorů zkrátka není žádná nuda a šeď.

„Každoročně zde pořádáme Zahradní slavnost, toto je už v pořadí 24. ročník. Letošním tématem byli Piráti ze Čtyřlístku. Vždy to máme hravě zaměřené, například loni jsme se přeměnili na indiány a kovboje a v minulosti i v pohádkové postavy. Klienti se vždycky ohromně těší a vyzvídají, co jsme si zase připravili. Je to pro ně i příbuzné velký zážitek. Témata vybíráme společně. Hned jak akce skončí, tak už debatujeme, co by mohlo být příště,“ prozrazuje s úsměvem Lenka Rundová, vedoucí útvaru Domov se zvláštním režimem Čtyřlístek.

V pirátském duchu se nesla především výzdoba, které dominovala bárka Mořský krtek od skupiny Vypito. Tito nadšenci si pro seniory připravili vystoupení, v nichž nebyla nouze o vtípky, souboj na meče a došlo i na pár výstřelů z bambitky. Také stánky s občerstvením nesly hravé názvy jako "U hladového žraloka“ nebo "Nalejvárna na souši“. Kromě pirátů potěšilo seniory také vystoupení Dětského pěveckého sboru Jiřičky či žáků Základní umělecké školy v Přešticích. Správná pirátská akce se samozřejmě neobešla ani bez cvičeného papouška.

Celá akce se konala za plného chodu zařízení, a tak se o seniory po celou dobu staraly sestřičky a pečovatelky. Jednou z nich je i Zdeňka Fryčková, která ve Čtyřlístku pracuje pátým rokem. Začínala jako pečovatelka, pak přešla na post sestřičky a dnes je staniční sestra na jednom z oddělení.

„Povolání zdravotní sestry pro mě není povolání, nýbrž posláním. Práce se seniory mě vnitřně ohromně naplňuje. Měla jsem možnost si projít nemocnicí, jednotkou intenzivní metabolické péče a vždy jsem tíhla k seniorům. Tady vidíte okamžitě zpětnou reakci. Stačí, že se ten člověk usměje. Je to skvělé. Také od svých podřízených vyžaduji, aby v sobě měli empatii a nechodili si do práce jen pro peníze,“ zdůrazňuje Fryčková.

U nás hned vidíte výsledky své práce, říká ředitel Městského ústavu sociálních služeb města Plzně

Zdravotní sestry a pečovatelky jsou obecně velmi žádanou profesí a dvojnásobně to platí v sociálních službách. Městský ústav sociálních služeb (MÚSS) aktuálně hledá desítky lidí, kteří by pomohli s péčí o seniory. Práce je to náročná, odměnou je...

Domov se zvláštním režimem Čtyřlístek provozuje Městský ústav sociálních služeb města Plzně (MÚSS). Kapacita zařízení je 286 klientů. „Domov je rozdělen do pěti útvarů, kdy na každém z nich je v průměru 58 klientů, o které se stará 16 pečovatelek ve dvousměnném provozu. Celý chod daného útvaru zajišťuje vždy staniční sestra. Zdravotní služby pro všech 286 klientů pak zajišťuje pouze 16 sestřiček, což je stále málo. V současné době navyšujeme počet zaměstnanců, konkrétně o 10 pracovních pozic v sociálních službách a máme místo také pro dvě zdravotní sestry," doplnila Rundová.

Mezi benefity, které MÚSS svým zaměstnancům nabízí patří například příspěvek na stravování a dovolenou, penzijní pojištění, vstupenky na kulturní či sportovní akce a samozřejmě příplatky za přesčasy nebo práci o svátcích. Zájemci mohou pracovat i na zkrácený úvazek. O pozici pečovatele mohou žádat i lidé bez zdravotnického vzdělání, stačí absolvovat kurz, který jim MÚSS zprostředkuje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ústav sociálních služeb, domov pro seniory, domov se zvláštním režimem, nabídka práce, zdravotní sestry, pečovatelé, Čtyřlístek, zahradní slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Piráti ze Čtyřlístku připluli na 24. ročník Zahradní slavnosti, senioři si užili den plný zábavy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.