Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policisté si došlápli na nepoctivé rybáře, podnikli rozsáhlou kontrolní akci na březích vyhlášené přehrady

Na přepadovou kontrolu rybářů se vypravili policisté v doprovodu rybářské stráže k vyhlášení vodní nádrži Hracholusky na Plzeňsku. Akce se zaměřila na to, zda rybáři neloví bez rybářského lístku nebo nekormidlují plavidlo pod vlivem alkoholu. Policisté odhalili celou řadu prohřešků.

Mimo policistů z obvodních oddělení, speciální pořádkové jednotky a cizinecké policie se této speciální kontroly účastnili i pracovníci Povodí Vltavy a Rybářské stráže Českého rybářského svazu. „Podařilo se zkontrolovat 175 osob a 30 cizinců. Ti měli vše bez závad z hlediska legálnosti pobytu a předložených dokladů. Kromě osob se policisté zaměřili i na kontrolu 15 plavidel a šesti vozidel,“ informoval mluvčí policie Ondřej Hodan.

Policisté zjistili celkem osm přestupků, kdy pět z nich vyřešili domluvou. Pracovníci Povodí Vltavy řešili 24 případů porušení podmínek pro stanování či bivakování a čtyři případy plavby plavidla mimo povolenou dráhu. Vše vyřešili domluvou. „Zástupci Rybářské stráže Českého rybářského svazu pak zjistili 10 porušení rybářského řádu, kdy v důsledku toho zadrželi dvěma rybářům povolenky k rybolovu a osm jich dostalo napomenutí,“ uvedl mluvčí policie.

Taková kontrola se na území Plzeňského kraje uskutečnila poprvé a samotní poctiví rybáři ji kvitovali. Moc dobře totiž ví v dané lokalitě o řadě rybářů, kteří rybářské lístky či povolenky vůbec neřeší a rybaří takzvaně načerno. V letních měsících proto budou další takové kontrolní akce určitě pokračovat.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky kontrola rybářů, rybářský lístek, rybářský svaz, pytláci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté si došlápli na nepoctivé rybáře, podnikli rozsáhlou kontrolní akci na březích vyhlášené přehrady  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.