Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Třetím nejlepším městem pro byznys v celé České republice je Plzeň. Zvítězila Lysá nad Labem, druhé je Brno

V konkurenci 205 měst z celé ČR a 22 městských částí Prahy obsadila Plzeň třetí příčku ve srovnávacím výzkumu Město pro byznys. Porota hodnotila 26 kritérií z podnikatelského prostředí a přístupu veřejné správy. Ocenila například počet dokončených bytů v poměru k meziroční změně počtu obyvatel, vynakládání finančních prostředků do oblasti veřejné dopravy a kultury nebo počet úředních hodin plzeňského magistrátu.

Srovnávací výzkum Město pro byznys již šestnáctým rokem zhodnotil podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Na první příčce se umístila Lysá nad Labem, druhé bylo Brno. „Velmi mě těší, že po vítězství v krajském kole se západočeská metropole umístila v rámci celorepublikového srovnání na bronzové příčce. Plzeň vyšla velmi dobře i v testu elektronické komunikace nebo v počtu nabíjecích míst pro elektromobily,“ uvedl radní města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikaní Daniel Kůs (Piráti).

Porota kladně hodnotila Plzeň také za výbornou dopravní dostupnost a počet ekonomických subjektů v přepočtu na obyvatele. „Podpoře podnikání se v Plzni věnujeme dlouhodobě, například i prostřednictvím Plzeňského inovačního ekosystému (PINE). V systému PINE nejenže podporujeme žáky v polytechnickém a přírodovědném vzdělávání, ale ve vyšších stupních dává PINE šanci nadějným podnikatelským nápadům, inovátorům, začínajícím podnikatelům. Všem, kteří chtějí v Plzni podnikat, což přinese lepší budoucnost Plzeňanům i městu samotnému,“ řekl Luděk Šantora, jednatel Podnikatelského a inovačního centra BIC Plzeň, které podpořilo už téměř 150 podnikatelských projektů.

Ohodnoť článek

Foto visitplzen.eu

Štítky město pro byznys, srovnávací výzkum, podnikání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třetím nejlepším městem pro byznys v celé České republice je Plzeň. Zvítězila Lysá nad Labem, druhé je Brno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.