Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Strašidelný podchod hrůzy, který je rejdištěm problematických osob se stane minulostí. Nahradí ho přechod

Nechvalně proslulý podchod hrůzy u plzeňského centrálního autobusového nádraží, do kterého můžete vstoupit jen s notnou dávkou odvahy, bude minulostí. V Tylově ulici totiž vznikne nový přechod pro chodce mezi zastávkami MHD CAN Tylova v prostoru 1. brány areálu Škoda.

Právě v úterý předal třetí městský obvod stavbu zhotoviteli. Její celková cena vyjde zhruba na 1,2 milionu korun včetně DPH a hotová by měla být do čtyř týdnů. „Vybudováním přechodu umožníme obyvatelům i návštěvníkům města Plzně komfortnější způsob, jak Tylovu ulici v těchto místech přejít. Dosud zde k tomuto účelu slouží podchod, který je velmi často znečištěný a zdržují se v něm problematické osoby,“ uvádí 1. místostarosta centrálního plzeňského obvodu Pavel Šrámek (Piráti).

Podchod je ve správě Správy veřejného statku města Plzně, která zvažuje, co s podchodem dál bude. „Ve hře je mimo jiné jeho uzavření nebo přenechání soukromé střelnici. Tylovu ulici následně v režii Správy veřejného statku města Plzně čeká celková úprava infrastruktury, vybudování přechodu pro chodce je pouze I. etapou tohoto plánu,“ informovala mluvčí obvodu Michaela Adámková.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabová

Štítky podchod, podchod hrůzy, stavba přechodu, přechod místo podchodu, Tylova ulice, autobusové nádraží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strašidelný podchod hrůzy, který je rejdištěm problematických osob se stane minulostí. Nahradí ho přechod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.