Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jarní kolo Sbírky potravin vyneslo v Plzeňském kraji přes 13 tun potravin, méně než na podzim

Slušný úspěch zaznamenala jarní Sbírka potravin, do které se v celé republice zapojilo 1540 prodejen. Celkem Češi darovali potřebným 394 tun potravin, z nichž lze připravit až 788 tisíc porcí jídla. Zájemci rovněž přispěli 44 tunami drogerie. V doplnění skladů doufala také plzeňská potravinová banka, kam díky dobrodincům putovalo 13,2 tun potravin, což je o dost méně než při podzimní sbírce, kdy do sklad zaplnilo přes 20 tun zboží.

Sbírka potravin vynesla ve víkendovém jarním kole v rámci republiky 438 tun zboží. Je to o několik tun více než loni na jaře, ale také o 82 tun méně než loni na podzim. Plzeňská potravinová banka informovala, že se při letošní první sbírce podařilo vybrat v našem kraji celkem 13,2 tun potravin. Loni na podzim to bylo přes 20 tun. Dary od zákazníků budou v nejbližších dnech rozděleny osamělým seniorům, rodičům samoživitelům, hendikepovaným či lidem bez domova.

„Z našich statistik vyplývá, že počet lidí v nouzi se průběžně zvyšuje. Důvodem je přetrvávající stav způsobený vysokou mírou inflace a s tím souvisejícími vysokými cenami energií a dalších základních potřeb,“ uvedl předseda České federace potravinových bank. Aleš Slavíček.

Sbírka ještě pokračuje do 2. května v online obchodech. Preferované jsou především konzervy, dětské výživy, instantní polévky, trvanlivé mléko, olej, rýže a luštěniny, těstoviny a základní i dětská drogerie.

Sbírka potravin je jednou z největších charitativních akcí v České republice a jsou do ní po celé zemi zapojeny tisíce lidí z řad dobrovolníků, zaměstnanců prodejen a neziskových organizací. Pomoc je zaměřena zejména na seniory, rodiny v krizi, rodiče samoživitele, pěstounské rodiny, hendikepované občany či lidi bez domova a pokrývá celou Českou republiku. Sbírka potravin se od roku 2019 koná dvakrát ročně.

Ohodnoť článek

Foto Sbírka potravin

Štítky Sbírka potravin, potravinová banka, pomoc potřebným, lidé v nouzi, charita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní kolo Sbírky potravin vyneslo v Plzeňském kraji přes 13 tun potravin, méně než na podzim  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.