Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Senioři poslali z nemocnice vzkaz mladé generaci: Neblbněte, važte si života a buďte tolerantní

Čím si v životě prošli dnešní osmdesátníci si současná mládež ani nedovede představit. Nápad Domažlické nemocnice ale ukazuje, že ačkoli se časy mění, důležité hodnoty jsou stále stejné. Pacienti na lůžkových odděleních ve svých vzkazech radí mladým, kteří mají život teprve před sebou, aby byli hlavně slušní, vážili si života a měli úctu k těm, kteří je vychovali.

„Podobně jako řada domovů pro seniory nebo nemocnic následné péče nechala se i Domažlická nemocnice inspirovat výzvou Vzkaz mladší generaci, kdy starší lidé vyjadřují svá přání a vzkazy mladším. Oslovili jsme proto v uplynulých týdnech právě starší pacienty lůžkových oddělení Domažlické nemocnice, aby i oni napsali svůj vzkaz,“ vysvětluje mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

A jaké byly vzkazy seniorů? Jedna z nejstarších oslovených pacientek v tom má jasno: „Mějte se vždycky rádi,“ radí sedmaosmdesátiletá Jarmila„Važte si starší generace a naslouchejte jim,“ doplňuje ji čtyřiaosmdesátiletá Bohuslava. O rok mladší Helga připomíná, aby lidé měli úctu ke svým rodičům. „Važte si svých rodičů a blízkých, kteří vás vychovali a starejte se o ně tak dobře, jako oni o vás,“ připomíná. „Pomáhejte a mějte ohled ke straším, protože jednou také budete staří,“ zdůraznila dvaaosmdesátiletá Marie.

FOTOGALERIE: Senioři poslali vzkaz mladé generaci

Čtvrtek, 20. dubna 2023, 20:19

FOTOGALERIE: Senioři poslali vzkaz mladé generaci
FOTOGALERIE: Senioři poslali vzkaz mladé generaci
 

„Neblbněte. Važte si života a přírody,“ má jasno čtyřiašedesátiletý Mirek. Stručný a všeříkající vzkaz měl také osmdesátiletý Václav: „Buďte tolerantní. Mějte se rádi a buďte kamarádi,“ doplnil.

Patnáct vzkazů od pacientů sdílela nemocnice na svých sociálních sítích a sklidila obrovské ohlasy. Příspěvek ocenily stovky uživatelů. „Krásné a pravdivé vzkazy, přeji brzké uzdravení,“ reagovala například Jana M. a podobně hovořili mnozí další.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Domažlice

Štítky Vzkaz mladí generaci, poselství mladé generace, senioři, Domažlická nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senioři poslali z nemocnice vzkaz mladé generaci: Neblbněte, važte si života a buďte tolerantní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.