Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Oblíbený festival Treffpunkt se vrací do Plzně již po deváté, nabídne bavorská piva, jídla i hudbu

Česko-bavorský festival přátelství odstartuje v Plzni už zítra a nabídne tři dny plné hudby, dobrého jídla a hlavně piva. Kromě areálu DEPO2015 se část hudebního programu přesune také na scénu U Branky v sadovém okruhu. Součástí letošního ročníku je také oslava partnerství Plzně s bavorským Režnem, které trvá už 30 let. Vstup na festival je zdarma.

Na Treffpunktu budou moci návštěvníci ochutnat klasiku bavorské kuchyně od preclíků, obazdy, klobásek a karbanátků po koleno s bavorskou hořčicí. Proudem poteče samozřejmě také pivo. Bližší informace najdete na webu treffpunkt.cz. Plzeňský Oktoberfest, jak se Treffpunktu přezdívá, loni navštívilo přes 6000 lidí.

Letošní ročník bude v mnohém výjimečný. Vůbec poprvé potrvá tři dny a nebude se odehrávat jen ve vyzdobené hale kreativní zóny DEPO2015. Atmosféra festivalu se přesune do celého areálu kreativní zóny i do centra samotného města. Cílem festivalu Treffpunkt je představit návštěvníkům českou a bavorskou kulturu, tradice, gastronomii a prohloubit dobré vztahy s oběma regiony.

Oslavy se tradičně ponesou v duchu bavorských pivních party s klasickými pokrmy, pivem z obou zemí, a hlavně bohatým hudebním doprovodem. Plzeňané i hosté z širého okolí se mohou těšit na domácí i německé kapely všech žánrů od funky, přes swing až po známé kapely hrající na Oktoberfestu.

„Největšími hvězdami, které vystoupí, budou bavorští d’Hundskrippln a Erwin und die Heckflossen. A aby ne, obě kapely totiž pravidelně účinkují na mnichovském Oktoberfestu. Za zmínku určitě stojí i skvělý band Bayerwald Sterne z hornofalckého Lamu. České kapely budou reprezentovat například funkoví BrassAvenue či Klagenfurt. Konkrétně za plzeňskou scénu vystoupí bluesband St. Johnny, party-band Showtime a několik dalších plzeňských hudebních uskupení,“ popsal projektový manažer festivalu Jindřich Jindřich.

Festival bude probíhat od čtvrtka 13. do soboty 15. dubna tradičně v DEPO2015, nejen ve velké hale vyzdobené „bavorským nebem“, ale prakticky v celém areálu. Jako doprovodný program čekají v DEPO2015 na návštěvníky s dětmi pouťové atrakce, vtipně zaměřené workshopy nebo výstava k již zmíněnému partnerství s Regensbugrem. Vstup na celý festival je zdarma.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DEPO2015

Štítky Treffpunkt, česko-bavorský festival, Regensburg, Režko, partnerství, festival jídla, gastronomie, kulturní program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbený festival Treffpunkt se vrací do Plzně již po deváté, nabídne bavorská piva, jídla i hudbu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.