Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Magistrát zjišťuje v průzkumu, jestli jsou Plzeňané spokojeni s životem ve městě a co jim chybí

Líbí se vám v Plzni? Jste spokojeni s kvalitou životního prostředí, dopravní obslužností a vyhovuje vám nabídka kulturního vyžití? To jsou otázky, na které mohou odpovídat Plzeňané prostřednictvím online formuláře na webu města. Odpovědi lze zasílat do konce dubna. Výsledky poté vedení radnice vyhodnotí a bude hledat řešení, jak připomínky zapracovat v rámci plánování rozvoje města.

„Plzeňané nejlépe vědí, v jakém městě chtějí žít. Proto pravidelně zjišťujeme jejich potřeby a názory. Sledujeme nejen současné trendy, ale i jejich vývoj v dlouhodobém časovém horizontu. Zjištěné výsledky využíváme jako podklad pro další plánování rozvoje města, ve kterém se přání a kritiku našich obyvatel snažíme maximálně reflektovat,“ říká primátor města Plzně Roman Zarzycký (ANO).

Zde můžete vyplnit dotazník, jak se vám v Plzni žije: pruzkum.plzen.eu

„Město má zpracovaný koncepční dokument Strategický plán města Plzně, který pravidelně vyhodnocuje a aktualizuje, a právě pro jeho aktualizaci je důležité znát názory obyvatel a dále s nimi pracovat,“ doplnil náměstek Pavel Bosák (Piráti), jenž má ve své gesci Útvar koncepce a rozvoje města Plzně. Právě tato městská organizace zpracování průzkumu zadala.

Poslední průzkum se uskutečnil v roce 2019. Od té doby se podle ředitelky Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Ireny Vostracké událo mnoho věcí, které mohou výsledky dotazníkového šetření ovlivnit. „Samotnou mne velmi zajímá, jak se promítnou vnější okolnosti do názorů obyvatel na rozvoj města. Čím více občanů se do průzkumu zapojí, tím objektivnější bude výsledný názor veřejnosti, který může mít poměrně silný vliv na další směřování plánů rozvoje města,“ uvedla Vostracká.

Dotazníkové šetření bude probíhat do konce dubna 2023. „Po vyhodnocení chystáme další kroky vedoucí k aktualizaci Strategického plánu města Plzně, na kterých bychom taktéž rádi participovali s širokou veřejností. O dalších možnostech zapojení budeme Plzeňany brzy informovat,“ dodala Eva Velebná Brejchová z Úseku rozvoje města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Visit Pilsen

Štítky průzkum, dotazníkové šetření, dotazník spokojenosti, život v Plzni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Magistrát zjišťuje v průzkumu, jestli jsou Plzeňané spokojeni s životem ve městě a co jim chybí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.