Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Tříkrálová sbírka v Diecézi plzeňské vynesla rekordních 6,8 milionu korun, to je o 700 000 více než loni

Rekordní výsledek měla letošní Tříkrálová sbírka v Diecézi plzeňské. Koledníci vybrali do kasiček, ale i in-line a prostřednictvím DMS celkem 6 866 140 korun. Diecéze plzeňská zahrnuje Plzeňský i Karlovarský kraj.

„Moc děkuji všem, kteří přispěli k letošnímu rekordnímu výsledku Tříkrálové sbírky v naší diecézi, kdy se vybralo 6 866 140 Kč, tedy téměř o 700 tisíc korun více než loni. Pomáháte i v situaci, kdy pociťujeme tíhu zdražování! Klobouk dolů štědří dárci! Jsem na Vás hrdý,“ napsal biskup Tomáš Holub na Twitter.

Iniciály K + M+ B s letopočtem žehnají příbytku laskavého dárce, písmena totiž značí také „Christus mansionem benedicat“ neboli: „Ať Kristus požehná tomuto domu.“

Koledníci měli v Diecézi Plzeňské k dispozici celkem 1440 kasiček. Největší sumu, 793 278 korun, vybrala Oblastní charita Klatovy, následovala Městská charita Plzeň s částkou 764 473 korun, RKF Kdyně (395 555 Kč), Farní charita Mariánské Lázně (312 336 Kč), Farní charita Karlovy Vary (297 717 Kč), Domažlice (295 877 Kč) a Přeštice (272 670 Kč), zjistila redakce Plzeňskéí Drbny na stránce trikralovasbirka.cz. 

Účelem sbírky je podpora charitní pomoci lidem v nouzi či v jiných náročných životních situacích, které nedokáží sami zvládnout. Vybrané peníze zamíří k nemocným či handicapovaným. Charita díky vybraným darům pomůže matkám s dětmi v nouzi, obětem domácího násilí nebo uprchlíkům. Část vykoledovaných peněz jde na přímou pomoc potřebným lidem ve farnostech. Důležitý je ale i lidský a duchovní rozměr akce – koledníci žehnají příbytek a píšou na dveře nápis K+M+B, zatímco dárce příspěvkem do kasičky koná dobrý skutek.

V rámci Tříkrálové sbírky bylo vybráno v České republice celkem rekordních téměř 162 milionů korun. Zapojilo se do ní 70 tisíc koledníku a peníze putují na podporu 557 záměrů v ČR, deset procent ze sbírky jde na pomoc lidem v zahraničí.

Ohodnoť článek

Foto Tříkrálová sbírka

Štítky Tříkrálová sbírka, charita, Diecéze plzeňská, pomoc, dobročinnost, Tři králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tříkrálová sbírka v Diecézi plzeňské vynesla rekordních 6,8 milionu korun, to je o 700 000 více než loni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.