Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Šumavu se vrátila zima, díky sněžení se po dlouhých dnech opět rozjede lanovka na vrchol Špičáku

Sedačková lanovka vedoucí na vrchol šumavského Špičáku se opět rozjede v úterý 24. ledna. Fungovat přestala začátkem ledna v souvislosti s rozsáhlou oblevou, která postihla celou republiku. Teď je ale všechno jinak. Během víkendu napadl čerstvý přírodní sníh a v minulých dnech se také zasněžovalo technickým sněhem.

„Připadlo nám tady zatím během víkendu 10 -15 cm přírodního sněhu, což v kombinaci se spuštěným zasněžováním znamená, že v úterý 24. ledna znovu spustíme lanovku na vrchol Špičáku. Ke Spodní Šanci, na níž už tento víkend lyžovalo v součtu obou dnů cca 1100 lidí, tak opět přibude další sjezdovka v podobě hořejšího úseku jedničky Turistické s dojezdem po dvojce U Zalomeného,“ informoval šéf areálu Ski&Bike Špičák Jan Kasík.

V dalších dnech se podle Kasíka zasněžovací technika v areálu na Špičáku přesune na další sjezdovky, takže na víkend 28. - 29.ledna plánují otevřít další tratě. Konat se bude opět večerní lyžování ve středu, pátek a sobotu vždy od 18:30 do 21:00 hodin.

Během uplynulého víkendu se zima začala pomalu vracet i do dalších lyžařských areálů v oblasti Železné Rudy. Vedle Ski&Bike Špičák, se už lyžovalo také na Alpalouce, na Samotách i na Weissově louce. Ostatní areály západočeské Šumavy zatím stály. Na větší sněžení v okolí Železné Rudy teprve čekají rolbaři. „Na tratích leží 15 až 25 centimetrů prachového sněhu, na strojovou úpravu to zatím nestačí, na lyžařskou turistiku ano,“ uvedl web Bílá stopa. V okolí Železné Rudy i Modravy vyjely rolby naposledy před Vánocemi.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky Ski&Bike Špičák, zimní sezona, lyžování, lanovka, obleva, lyžařské areály, lyže, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Šumavu se vrátila zima, díky sněžení se po dlouhých dnech opět rozjede lanovka na vrchol Špičáku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.