Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Sbírka hraček pro děti ze sociálně slabých rodin sklidila obrovský úspěch

Hračky od dětí dětem. Takový byl podtitul sbírky, kterou vyhlásil odbor sociálních služeb plzeňského magistrátu. Kromě úředníků se do akce zapojili také městští strážníci nebo dobrovolní hasiči. Hračky poputují k rodinám ve finanční tísni nebo malým pacientům v nemocnicích.

„Jedná se o nový projekt Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně, jehož cílem bylo udělat radost v této složité době dětem, které nemají v životě tolik štěstí,“ uvedl radní Jiří Šrámek (ANO) pod jehož záštitou se sbírka konala. Jednalo se o vůbec první počin tohoto druhu a sklidil obrovský úspěch. První hračky začali dárci nosit už 21. listopadu. Samotná sbírka skončila 2. prosince.

Hračky i praktické pomůcky do domácnosti, sbírka vánočních dárků pomůže matkám s dětmi v nouzi

Už po sedmé mohou Plzeňané i lidé z širého okolí udělat na Vánoce dobrý skutek v podobě dárku pro maminky s dětmi přebývajících v azylových domech. Jejich přání jsou velmi skromná. Ve většině jde o oblečení, pomůcky do domácnosti a drobné hračky...

 

 „Sbírka byla původně určena jen pro zaměstnance magistrátu a jeho organizací. Díky síle sociálních sítí se dostala i mezi veřejnost, která na ni ve velkém reagovala. Lidé přinesli neuvěřitelné množství plyšových hraček, knih, panenek, autíček, stavebnic, ale také jízdní kola, koloběžky či houpací hračky. Mezi dárci byly i samotné děti, které udělaly úklid pokojíčků a darovaly i své oblíbené hračky,“ přiblížil Šrámek. Do akce se zapojili také zaměstnanci Městského ústavu sociálních služeb v Plzni, městské policie, některých mateřských škol nebo Dětského centra Plzeň, ale třeba i dobrovolní hasiči.

Přinesené hračky zaměstnanci odboru několik dnů třídili a některé balili jako vánoční dárky. Nyní jsou dary v Domově sv. Zdislavy nebo v organizacích jako je Ponton, Blízký soused nebo MáTa pro rodinu. Dárky doputovaly také do Fakultní nemocnice Plzeň, kde jimi obdarují pacienty na dětských odděleních.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Pecuch

Štítky Sbírka hraček, sbírka pro sociálně slabé rodiny, rodiny ve finanční tísni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sbírka hraček pro děti ze sociálně slabých rodin sklidila obrovský úspěch  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.