Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Nová lyžařská sezóna startuje na šumavském Špičáku už v pátek

Na šumavském Špičáku startuje nová lyžařská sezóna v pátek 16. prosince. Na sjezdovky největšího lyžařského střediska Plzeňského kraje – Ski&Bike Špičák se tak vrátí lyžaři a snowboardisté po 267 uplynulých dnech od konce předchozí sezony. Areál využil přírodní sněhovou pokrývku a také chladné dny k technickému zasněžování.

„S jistotou budeme mít na pátek připravenu přibližně 1,5 kilometru dlouhou sjezdovku v kombinaci horního úseku jedničky Turistické s dojezdem po dvojce U zalomeného. Další tratě budeme otvírat postupně, jak nám to sněhové podmínky a technické zasněžování umožní,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

V prvních dnech navíc areál láká lyžaře na výrazné slevy oproti oficiálnímu ceníku aktuální sezony. „Až do odvolání snížíme v úvodu sezony ceny skipasů zakoupených přes náš e-shop o 25 procent, v kamenné pokladně pak o 20 procent,“ vypočítává Kasík. Konkrétně tedy vyjde celodenní skipas pro dospělého v e-shopu na 668 korun. Zakoupený na pokladně na místě bude stát 712 korun. Stejné slevy se vztahují i na celodenní rodinnou jízdenku, která dle běžného ceníku stojí 2155 korun pro rodiče a neomezený počet vlastních dětí.

„Samozřejmě chceme lidi přilákat hned na úvod ve větším počtu a slevy taky reflektují dosavadní nabídku sjezdovek,“ dodává k tomu Kasík. Hned od tohoto pátku ale bude otevřena nová půjčovna lyží a dalšího vybavení v prostorách dokončované víceúčelové budovy, kde má též nové prostory i lyžařské škola nebo skiservis. Také již v pátek se otevřou obvyklá místa pro občerstvení, protože restaurace s 250 místy začne sloužit až v létě 2023.

Parkování pro veřejnost zdarma je jako tradičně zajištěno na hlavním areálovém parkovišti, kde je 200 míst s přibližovacím vlekem a na městských Kaskádách je dalších 500 parkovacích míst zdarma. Jezdit po celém železnorudském údolí bude také již zdejší městský skibus, na nějž Ski&Bike Špičák finančně přispívá nejvyšší částkou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ski&Bike Špičák, Richard Beneš

Štítky Ski&Bike Špičák, zimní sezona, zahájení zimní sezony, lanovka, skipasy, ceny skipasů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová lyžařská sezóna startuje na šumavském Špičáku už v pátek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.