Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Děti z uměleckých škol malovaly obrázky známých pamětihodností pro novou cyklomapu jižního Plzeňska

Děti z uměleckých škol se svými kresbami autorsky podílely na přípravě nové cyklomapy s názvem Jižní Plzeňsko dětem. Mapa představuje region obklopený malebnými vesničkami s bohatou přírodou, která přímo vybízí k cykloturistice a k prozkoumání doposud neznámých míst. Dětské kresby mapě dodávají potřebnou originalitu a kouzlo.

„Ručně malované mapy vyrábíme v České republice už 11 let. Podařilo se nám vyrobit originální mapová díla pro každý jeden český region. V druhých vydáních těchto map jsme chtěli oslovit především ty, kterým se malované mapy líbí nejvíc. A to jsou děti. Proto v každém regionu spolupracujeme s uměleckými školami a dáváme prostor malým malířům, aby se mohli realizovat a následně vidět své malby v hotovém díle. Mottem této edice je Mapy tvořené dětmi, pro děti,“ přibližuje jeden z autorů myšlenky Milan Paprčka.

Jižní Plzeňsko se představuje mírně kopcovitou krajinou s lesy, kouzelnými zámky a úchvatnými výletními místy. ,,Jedná se o region, který láká turisty k procházkám vedoucím k zříceninám, rozhlednám, ale i k návštěvě krásných zámků. Ráda bych zmínila zámek Nebílovy, protože kromě toho, že je velmi oblíbeným místem na pořádání svateb, se zde každoročně koná Nebílovské divadelní léto. Dále také zámek v Červeném Poříčí, který je letos nově zrekonstruován, nebo premonstrátský klášter v Chotěšově,“ přibližuje region další spoluautorka mapy Magdalena Tomášková.

Mezi oblíbené památky patří určitě poutní místo Křížový vrch s rozhlednou u Stodu nebo vyhlídková mohyla na Šlovickém vrchu u Dobřan. Tato část Plzeňska nabízí skutečně nesčetná množství míst. ,,Zvláštní zajímavostí tohoto kraje jsou jednoznačně Vstišské kamenné spirály, které tvoří osm velkých kamenů, a které umí harmonizovat nejen krajinu, ale i lidi. Někdy jsou nazývány Dobřanským či Českým Stonehenge. Tento region je významný i svými zářijovými Slavnostmi jablek v Nebílovech, které pořádají místní sady nebo říjnovými Haydnovými hudebními slavnostmi, jež se každoročně pořádají na různých památkách Jižního Plzeňska,“ doplňuje Magdalena Tomášková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto CBS Nakladatelství

Štítky cyklomapa, jižní Plzeňsko, děti malovaly obrázky do mapy, Plzeňský kraj, umělecká škola, zámek, kresba, Česko, obrázek, Nebílovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti z uměleckých škol malovaly obrázky známých pamětihodností pro novou cyklomapu jižního Plzeňska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.