Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Činnost zvířecích záchranářů se podařilo zachránit za pět minut dvanáct, zásahové vozidlo bude

Doslova pět minut před 12 se podařilo zachránit činnost, akceschopnost i samotnou existenci a Záchranné stanice živočichů Plzeň. Na hranici životnosti se totiž ocitlo 12 let staré zásahové vozidlo zvířecích záchranářů a objednaný nový vůz měl dorazit až za 15 měsíců! Nakonec se podařilo pro záchranáře zajistit náhradní vůz i díky tlaku veřejnosti.

„S obrovským potěšením a úlevou zároveň všem oznamuji, že naše a i vaše „interpelace“ ve věci dohodnutého termínu dodání nového zásahového vozidla značky Toyota pro Záchrannou stanici živočichů Plzeň se dostala k těm pravým lidem a pohnula se správným směrem. Díky konečnému prodejci vozu Toyota Dolák je naše činnost zachráněna,“ podělil se o radostnou zprávu šéf záchranné stanice Karel Makoň.

Vedení, prodejce i servis firmy Toyota Dolák spolu s Centrálním evropským skladem Toyota se v těchto dnech dohodli a oznámili plzeňským záchranářům, že do doby, než bude k dispozici nové zásahové vozidlo, zapůjčí jim vozidlo náhradní. Záchranářská služba klíčová pro celý kraj tak může pokračovat. Zároveň prodejce automobilů přislíbil, že se všichni dohromady pokusí stáhnout termín dodání nového vozu na co nejkratší možnou dobu.

Současné jediné a dvanáct let staré zásahové vozidlo Záchranné stanice živočichů Plzeň Toyota Hilux je již na hranici své životnosti. Proto už 3. února 2022 začali záchranáři věc řešit s předním prodejcem Toyoty v Plzni. „Výsledkem jednání byla dodací lhůta nového vozu do devíti měsíců s příslibem, že se prodejce pokusí vůz zajistit dříve tak, aby zá nemuseli riskovat a investovat další desetitisíce do vozu starého," řekl Makoň. 

Přesně 14. října 2022 totiž skončí a nejspíše i propadne technická způsobilost stávajícího zásahového vozidla, které má už odslouženo a najeto převážně v terénu téměř 500 tisíc kilometrů. Peníze na nový vůz měli provozovatelé záchranné stanice připravené. Začátkem srpna ovšem prostřednictvím prodejce obdrželi od centrálního evropského skladu (Toyota Central Europe – Czech s.r.o.) dopis o tom, že původní a pro ně už kritická devítiměsíční dodací lhůta nového automobilu se o dalších šest měsíců s politováním prodlužuje. A to v důsledku toho, že výrobní linku, na které se vyrábí Toyota Hilux, postihla povodeň.

Naštěstí se věci daly do pohybu, náhradní auto přijede do Plzně včas a záchranná stanice po třiceti letech činnosti služby a spolupráce s IZS, městem i krajem může i nadále pokračovat.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Karel Makoň, DESOP

Štítky DESOP, Karel Makoň, zásahové vozidlo, zvířecí záchranáři, Plzeň, Toyota, živočichové, Toyota Hilux

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Činnost zvířecích záchranářů se podařilo zachránit za pět minut dvanáct, zásahové vozidlo bude  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.