Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová (ODS) složila dnes ráno poslanecký mandát

Svůj poslanecký mandát složila dnes ráno hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová (ODS). Od 1. března tak zastává již jen post hejtmanky a v nadcházejících volbách nebude ani kandidovat. Ve Sněmovně Mauritzovou nahradil technický náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS). Na své první schůzi v Poslanecké sněmovně složí slib. Ale ani on nebude na podzim kandidovat.

Bezprostředně po svém zvolení do funkce hejtmanky Ilona Mauritzová avizovala svůj odchod ze Směnovny. "Končit jsem chtěla už ke konci ledna. Stihla jsem to až teď. Práci hejtmanky se teď chci věnovat denně na 100 procent," konstatovala Mauritzová.  

"Po svém zvolení hejtmankou jsem jako svoji hlavní a aktuální prioritu uvedla zvládnutí koronavirové krize. Ta nyní v našem kraji dosahuje svého vrcholu, a pro mě, jako hejtmanku, každý den, celý den neexistuje a ani nemůže existovat nic jiného. Z toho důvodu jsem se rozhodla urychlit konec svého působení v Poslanecké sněmovně, a na funkci poslankyně ke konci února rezignovat," uvedla Ilona Mauritzová.

Hejtmanka dále uvedla, že díky téměř čtyřem letům ve Sněmovně jsem získala řadu kontaktů a vybudovala řadu vztahů, které jí jako hejtmance při řešení současné krize pomáhají, "l díky tomu, jsme se tak například byli schopni dohodnout a odvrátit uzavření Tachovska a získat pro něj mimořádnou dodávku vakcín."

"Před Poslaneckou sněmovnou stojí do konce jejího volebního období celá řada důležitých norem, ať již volební zákon, novela stavebního zákona a další. Pravě stavebnímu zákonu se bude intenzivně věnovat můj nástupce Pavel Šindelář. Je to velmi zkušený komunální politik. V současné situaci bych se těmto tématům nemohla dostatečně věnovat. Jako hejtmanka mám hlavní odpovědnost za obyvatele Plzeňského kraje, ti jsou pro mě absolutní a každodenní prioritou. K tomu jsem se všem, kteří mi dali důvěru, zavázala," dodala Ilona Mauritzová. 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KÚPK

Štítky Ilona Mauritzová, hejtmanka Plzeňského kraje, Poslanecká sněmovna, mandát, Plzeňský kraj, ODS, Poslanecká sněmovna ČR, Pavel Šindelář, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová (ODS) složila dnes ráno poslanecký mandát  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.