Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zastupitele Plzně dnes čeká bouřlivé jednání o prodeji KD Peklo a polikliniky Slovany

Bouřlivý průběh bude mít zcela jistě dnešní jednání plzeňského městského zastupitelstva. Na programu je totiž hned několik velmi důležitých bodů, u kterých lze předpokládat střet napříč politickým spektrem celého zastupitelstva.

Jedním ze zásadních bodů jednání zastupitelstva bude prodej polikliniky Slovany na Francouzské třídě. Ta by se měla podle návrhu usnesení prodávat minimálně ze 69 milionů korun. Na programu je mimo jiné poskytnutí individuálních dotací v souvislosti se zmírněním negativních dopadů krizové situace způsobené pandemií koronaviru, poskytnutí individuální finanční dotace na konání filmového festivalu Finále Plzeň 2020, projednání závěrečného účtu Plzně za rok 2019 a rozpočtová opatření vyplývající z čerpání rozpočtu v roce 2020.

Dalším třaskavým bodem bude záměr prodat zchátralý a značně zdevastovaný kulturní dům Peklo. Město hodlá objekt prodat z důvodu nevyhovujícího technického stavu a předpokládaným vysokým nákladům na jeho rekonstrukci. Ty by měly pohybovat kolem 750 milionů korun, ale zcela jistě částka na opravu byla ještě mnohem vyšší. Na prodej KD Pekla nepanuje mezi zastupitelskými kluby shoda. Přesvědčili jsme se o tom minulý týden i v naší Politické koridě, kde jsme se zabývali právě otázkou, jak by mělo město naložit s Peklem.  

A diskutovat se zcela jistě bude i u bodu záměru výstavby čtrnáctipodlažního věžáku Bytový dům – PARK – Plzeň Bory, který chce společnost BC Bory vybudovat nedaleko od Borského parku. Tato výšková stavba by měla dosáhnout výšky 44 metrů, což se mnoha lidem rozhodně nebude líbit.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky zastupitelstvo, město Plzeň, zastupitelé Plzně, magistrát, prodej nemovitostí, prodej polikliniky, prodej KD Peklo, Plzeň, Plzeň 2-Slovany, pandemie covidu-19, Borský park a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitele Plzně dnes čeká bouřlivé jednání o prodeji KD Peklo a polikliniky Slovany  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.