Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

ODS ještě před krajskými volbami spojila v zastupitelstvu kraje své síly s TOP 09

Spojení svých zastupitelských klubů v rámci Zastupitelstva Plzeňského kraje dnes potvrdila ODS a TOP 09. Až do podzimních voleb tak budou tři zastupitelé zvolení za TOP 09 prosazovat společný postup s osmi zastupiteli za ODS v záležitostech týkajících se kraje. Tomuto kroku předcházelo už dříve oznámení, že ODS bude kandidovat v krajských volbách na společné kandidátce s TOP 09.

Nově vytvořený klub se tak s 11 zastupiteli stal vedle klubu ANO 2011 nejsilnějším klubem v zastupitelstvu, které má celkem 45 členů. Spojení obou klubů oznámil krajský zastupitel a primátor Plzně Martin Baxa (ODS).

„Spojování demokratických stran má smysl. Dnes jsme tímto společným rozhodnutím udělali další krok ke změně v české politice. Spolupráce místo politické rivality a hledání společných řešení ve prospěch zlepšení života v naší zemi. To je naším cílem. Proto jsme se rozhodli pro spojení našich klubů i společnou kandidátku pro krajské volby, kterou přestavíme příští pondělí,“ říká předseda zastupitelského klubu TOP 09 Plzeňského kraje Richard Pikner.

Lídryní společné kandidátky ODS a TOP 09 se stala poslankyně Ilona Mauritzová (ODS). Poprvé tak žena povede do voleb ODS v Plzeňském kraji na pozici lídra. 

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky ODS, TOP 09, kandidátka, krajské volby, zastupitelský klub, Plzeňský kraj, ANO 2011, Martin Baxa, Plzeň, Richard Pikner, Ilona Mauritzová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ODS ještě před krajskými volbami spojila v zastupitelstvu kraje své síly s TOP 09  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.