Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vedení plzeňského magistrátu začíná počítat náklady spojené s koronavirovou pandemií

První náklady spojené s pandemií způsobující onemocnění covid-19 už začíná sčítat vedení Plzně. Město samo okamžitě reagovalo a ze svého rozpočtu v počátcích šíření krize shánělo nedostatkové ochranné prostředky. A půjde o desítky milionů korun.

Dosud tak Plzeň nakoupila 120 tisíc respirátorů FFP2, 150 tisíc rukavic, pět tisíc čepic, 18 tisíc jednorázových zástěr, tisíc obleků, 200 bezdotykových teploměrů a několik tisíc litrů dezinfekčních roztoků a antibakteriálních mycích prostředků v celkové částce 17,05 milionu korun. Zboží za dalších zhruba 6,8 milionu korun včetně 60 tisíc respirátorů FFP2 má ještě objednáno.

„V souvislosti s tím jsme z loňského přebytku hospodaření města uvolnili částku deset milionů korun, a to právě na nákup osobních ochranných prostředků pro Magistrát města Plzně, městské příspěvkové organizace i pro zařízení pečující o seniory,“ informoval radní David Šlouf (ODS). Poskytnutí těchto peněz schválili zastupitelé na pondělním jednání.  

V současné době si město vytváří zásobu ochranných prostředků potřebných pro otevření základních a mateřských škol dle harmonogramu MŠMT.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky ochranné prostředky, magistrát města Plzně, zastupitelstvo, koronavirus, finance, Plzeň, ochranná pomůcka, ODS, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, pandemie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení plzeňského magistrátu začíná počítat náklady spojené s koronavirovou pandemií  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.