Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zastupitelstvo Železné Rudy jednalo netradičně pod širým nebem uprostřed hřiště

, aktualizováno 16. dubna 2020, 13:00

Unikátní fotografii zachycující naprosto netradiční jednání městského zastupitelstva pod širým nebem uprostřed fotbalového hřiště, zveřejnil ve středu na svém facebookovém profilu starosta Železné Rudy Filip Smola.

„Tak na dnešní jednání zastupitelstva nikdy nezapomenu. Javor v zádech, sluníčko ve tváři, a hlavně se nám podařilo mimo jiné schválit po skoro dvouletý dřině nákup pozemku pro naše náměstí. Díky zastupitelům, kteří byli pro,“ stojí v komentáři starosty Filipa Smoly.

Z fotografie je patrné, že jednotliví členové zastupitelstva šumavského městečka mezi sebou důsledně dodržovali patřičné rozestupy. 

Podle nařízení vlády ze 6. dubna letošního roku, které se týká svolávání zastupitelstev obcí a krajů. Jsou jasně stanoveny podmínky, za kterých se může  sejít zastupitelstvo, zároveň jsou tam podmínky, které musí být dodrženy během jednání. Jde o přítomnost všech účastníků veřejného jednání zastupitelstva s rouškou a s dodržením rozestupu mezi jednotlivými účastníky v rozmezí minimálně dvou metrů.

"Hledali jsme samozřejmě nejprve možnost uspořádat jednání zastupitlestva v některém z našich objektů tak, abychom splnili všechna nařízení vlády. Do úvahy připadala vzhledem k nárokům na velikost prostoru jen tělocviča v naší škole nebo v našem environmentálním centru. Ve škole máme ubytované vojsko, které tady střeží hranici a v envirocentru se právě provádí stavební úpravy. Tak jsme se rozhodli udělalat zastupitelstvo na hřišti. Věřili jsme, že počasí vyjde a vyšlo to," řekl starosta Železné Rudy Filip Smola. 

Netradiční jednání městského zastupitlstva si starosta pochvaloval. "Bylo to bezvadné, projednávali jsme opravdu jen ty nejnutnější body, kde by hrozily nějaké sankce z prodlení. Trvalo to jen 45 minut. Věřím, že to byl pro všechny nevšední zážitek. Jednání sledovalo z bezpečné vzdálenosti asi 30 občanů z tribuny, terasy, nebo z nejbližšího okolí hřiště. Termín příštího jednání zastupitelstva zatím ještě nemáme stanoven, nevíme jak to bude v příštích dnech. Situaci nám komplikuje i to, že dva členové zastupitelstva jsou pendlěři a pro ně se podmínky stále mění," dodal starosta Železné Rudy.  

Ohodnoť článek

Foto MÚ Železná Ruda

Štítky Železná Ruda, zastupitelstvo, Filip Smola, jednání zastupitelstva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelstvo Železné Rudy jednalo netradičně pod širým nebem uprostřed hřiště  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.