Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Pirátka si po volebním neúspěchu pustila pusu na špacír a vulgárně napadla politiky z ANO. Kolegové požadují její okamžité vyloučení

Volební neúspěch Pirátů v krajských volbách na straně jedné a zároveň úspěch hnutí ANO na straně druhé, neunesla Hana Harantová. Ta je členkou Pirátské strany v Plzeňském kraji. Nejprve si pustila pusu na špacír na pirátském stranickém fóru a pak ostře a vulgárně napadla krajského šéfa ANO a plzeňského primátora Romana Zarzyckého. Do jejich vzájemné přestřelky na sociálních sítích pak vstoupil radní Plzně Daniel Kůs (Piráti), který vyzval k okamžitému vyloučení Harantové od Pirátů.

Na pirátském stranickém fóru navrhla Hana Harantová, která pracuje jako asistenta ředitele Sušické nemocnice, okamžité odstoupení stranického šéfa Ivana Bartoše. Zároveň požádala o okamžité převzetí jeho funkce dosluhujícím pirátským hejtmanem Plzeňského kraje Rudolfem Špotákem s ohledem na jeho volební úspěch v kraji. Vyzdvihla skutečnost, že pouze v Plzeňském kraji dokázali Piráti získat jako jediní z celé republiky tři mandáty v krajském zastupitelstvu.

Potom se členka Pirátské strany Hana Harantová a neúspěšná kandidátka v krajských volbách, zaměřila na sociální sítě. Tam začala slovně napadat zejména plzeňského primátora Romana Zarzyckého (ANO) a s největší pravděpodobností také budoucího hejtmana Plzeňského kraje Kamala Farhana. Do ostré názorové výměny se Harantová dostala se Zarzyckým i na Facebooku Plzeňské Drbny pod jedním z našich článků. Ten informoval o výsledku krajských voleb a o složení nové koalice, která bude tentokrát bez účasti Pirátů. A to se Harantové nelíbí.

„Svině se mají grilovat! Zarzycký v kombinaci s Farhanem je pro mě svinec, který se v mých očích vyrovná Jurečkovi z ODS. Zarzycký Piráty vyměnil za Rybára (Martin Rybár je člen nové koalice kandidující a zvolený za PRO NÁŠ KRAJ – PRO PLZEŇ a KDU-ČSL, poznámka autora), který bude lépe držet hubu, až se začnou privatizovat nemocnice, což byl vždycky cíl Farhana. Potom budou všichni čumět jak vejři. Proto tam nechtěli Pavla Haise, protože ten chránil krajské zdravotnictví a pozvedl ho, bylo to prostě pod kontrolou. Doteď jsem ANO šetřila, ale pokud se někdo zachová jako svině, tak je třeba mu dát nažrat,“ napsala na Facebooku Hana Harantová.

„Dobrý večer, pokud vy reprezentujete našeho koaličního partnera, musím se nad tím vážně zamyslet. Přeju pěkný večer,“ odpověděl Harantové Roman Zarzycký. „Vy se na mě připravte, mám vás načteného jako Bibli,“ reagovala zase Harantová. Primátor pak uvedl, že pirátský hejtman Rudolf Špoták je jeho kamarádem. A nic na tom nemění ani fakt, že současné výsledky voleb jsou odrazem vůle voličů. „Přátelé se Špotákem zůstaneme a vy mu děláte ostudu,“ dodal Zarzycký. Ze strany Harantové pak docházelo ještě k mnoha dalším slovním výpadům.

A to už nevydržel plzeňský radní Daniel Kůs (Piráti), který je součástí koalice ve vedení města Plzně. Zabývá se tam oblastí Smart Cities a podporu podnikání. Zároveň je vedle zmíněného Rudolfa Špotáka a Pavla Haise posledním ze tří pirátských kandidátů, kteří uspěli v krajských volbách a získali mandát do zastupitelstva.

„Reaguji jako jeden ze tří krajských zastupitelů za Piráty v celé ČR, na mediálně přejatá vyjádření na sociálních sítích naší bohužel členky Hany Harantové. Jde o narušenou osobu, která nejedná s jakýmkoliv mandátem Pirátů z Plzně. Budeme jednat o jejím vyloučení ze strany. Tímto se i veřejně omlouvám Romanu Zarzyckému, Kamalu Farhanovi a Jiřímu Winkelhöferovi, kteří neunikli smršti jedovatých slin. Zcela se od jejích výroků distancuji já i většina Pirátů v Plzni a v kraji. Primátor Plzně je sice člen konkurenčního ANO a jeho šéfa sice nemusím, ale na práci pro Plzeňáky se dokážeme shodnout a svou práci dělá dobře,“ konstatoval Daniel Kůs.

A pokračoval dál. „Tohle je prostě hnus, který 99 procent Pirátů z Plzeňského kraje nepodporuje a ten zbytek by měl odejít ihned. Chci pokračovat bez takových, jako je Harantová, ale není sama. Ti nás ničí. Spojme se a řekněme Haně a jim podobným Goodbye. Vyzývám domažlické sdružení v čele s Viktorem Krutinou, aby iniciovalo její vyloučení. Přijali jste ji, i když jste věděli, že ji žádné sdružení nepřijme. Vyzývám vás k okamžité nápravě. Vždyť poškozuje i zatím ještě úřadujícího hejtmana Rudolfa Špotáka,“ zdůraznil Daniel Kůs.

V minulosti se zdravotní sestra Hana Harantová proslavila tím, že byla propuštěna pro nadbytečnost v době epidemie covidu ze Sušické nemocnice. Podle ní byl její vyhazov reakcí politiků z vedení města na to, že dlouhodobě dávala najevo svůj negativní názor, že město pronajalo nemocnici soukromé společnosti. Uvedl to server iDnes.cz. Harnatová se proti výpovědi bránila žalobou a u soudu uspěla. Soud neshledal, že by sestra byla v nemocnici nadbytečná. Na základě rozsudku se tam mohla vrátit a získala i náhradu způsobené škody.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Bezděk, Hana Harantová

Štítky krajské volby, Piráti, ANO, konflikt, povolební vyjednávání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Valík

Pirátská soudružka Hana Hara musela být pěkně sjetá, když použila takový slovník. Nebyla náhodou na školení u lampasáka Foltýna?

Dnes, 15:58Odpovědět

Pirátka si po volebním neúspěchu pustila pusu na špacír a vulgárně napadla politiky z ANO. Kolegové požadují její okamžité vyloučení  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.