Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Interaktivní výstava Tajuplný les zůstává v DEPO2015 až do prosince

PR článek

Dobrá zpráva pro všechny milovníky pohádek, technologií a tajemna. Unikátní hravá výstava Blik Blik Tajuplný les prodlužuje svůj termín až do 19. prosince. Důvodem byl ohromný zájem ze strany veřejnosti. A co na návštěvníky čeká? Magická krajina, hra světel a stínů i programovatelné stromy. Děti navíc dostanou k dispozici kouzelné hůlky, se kterými budou moci oživovat různé části expozice.

BLIK BLIK Tajuplný les se již nyní stala historicky nejúspěšnější interaktivní expozicí v DEPO2015. Ceníme si toho o to více, že výstava se z důvodu koronavirových opatření několikrát odkládala a její květnová část běžela v omezeném režimu,” vysvětluje programový ředitel DEPO2015 Jan Štěpán. „Původně měla začínat již v únoru, což je další důvod pro její prodloužení do prosince,” dodává Jan Štěpán.

Výstava BLIK BLIK Tajuplný les nabízí návštěvníkům celkem dvanáct interaktivních instalací předních českých audiovizuálních tvůrců, které navozují na úctyhodné ploše 450 metrů čtverečních atmosféru lesa. Tajuplného a kouzelného prostředí plného pohádkové atmosféry, fantazie, hry, světel, stínů a zvuků. Podobně jako v příbězích Lewise Carrolla vstoupí návštěvníci do světa fantazie králičí norou, poté se například ocitnou na dně rybníka, objeví tajemství začarovaných tůněk či svítících programovatelných stromů, ovládnou kouzlo Ubrousku, prostři se, projdou magickou krajinou jako z Avatara nebo se ztratí v psychedelickém pralese.

Děti navíc po příchodu dostanou magické hůlky, díky nimž mohou oživovat různé části expozice a jednotlivé instalace. Alespoň na chvíli se tak mohou proměnit v opravdické kouzelníky. Samostatnou součástí expozice je také rodinná úniková hra Zdrhni bábě!

Od září bude výstava pro veřejnost otevřena každý všední den od 14.00 do 18.00 a o víkendech a svátcích od 10.00 do 18.00. Lektorským programům pro školy a školky jsou pak vyhrazeny dopolední hodiny. Vstupenky jsou k dostání online přes portál plzenskavstupenka.cz nebo na místě. Ke každé vstupence návštěvník nebo rodina dostane při odchodu z výstavy pytlíček s květinovou travní směsí, díky které si pak může vytvořit ve městě kousek přírody.

Po skončení výstavy BLIK BLIK Tajuplný les v prosinci zaplní prostor DEPO2015 další zábavná interaktivní expozice, na které již jeho tým intenzivně pracuje. Organizátoři ale zatím prozradili pouze to, že její téma nás vynese do oblak.

Ohodnoť článek

Štítky DEPO2015, Blik Blik, Plzeň, výstava, Tajuplný les, les, Jan Štěpán, Lewis Carroll, Avatar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Interaktivní výstava Tajuplný les zůstává v DEPO2015 až do prosince  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.