Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Divadlo Alfa odvysílá dnes online premiéru nové hry, stačí se připojit na YouTube

Za zavřenými dveřmi se dnes uskuteční premiérové představení proslulého plzeňského Divadla Alfa o medvídkovi Míšovi, diváci ale přesto mohou být u toho. Stačí, když se připojí v 17 hodin na YouTube kanál „Alfa zírá“ a z pohodlí svého domova uvidí příběh pro nejmenší diváky od tří let nazvaný „Jak si Míša hledal kamaráda.“ Pro Alfu je to už druhá premiéra vysílaná živě ze zavřeného divadla, v prosinci se takto odehrálo „Putování dobrého Hanse Böhma Evropou“.

Novinka o medvídku Míšovi bude na kanále Alfa zírá ke zhlédnutí pouze v době přímého přenosu prostřednictvím odkazu: https://youtu.be/mOSjQw4eSVI. Další živý stream plánuje Alfa na 17. 4. „Stejně jako v případě předchozí prosincové premiéry považujeme přímý přenos jen za jakousi ochutnávku naší novinky, hodně nám chybí kontakt s dětmi v hledišti a jejich reakce. Hned, jak bude možné divadlo otevřít, plánujeme Míšovi uspořádat premiéru před diváky,“ říká ředitel Divadla Alfa Jakub Hora.

Hlavní hrdina příběhu medvídek Míša bydlí s maminkou a tatínkem v útulném čistém domečku a je mu moc dobře. Tedy – ne tak docela. Míša občas zlobí, protože mu chybí kamarád, kterého by mohl mít rád a s nímž by si do sytosti vyhrál... Kde ho hledat? Cože, u kontejnerů? No ovšem! Může se tam totiž objevit světem protřelý a dobrodružstvím i špínou čpící medvěd Alfons, který Míšu okouzlí a kdo ví, třeba se z nich stanou opravdoví kamarádi…

„Víme o určité příbuznosti našich medvědů a těch, kteří se potkali u Kolína. Ale Míša s Alfonsem jsou přece jiní. Míša má moc hodné rodiče a bydlí v útulném domku, ale zoufale mu chybí kamarád. Alfons má spoustu nápadů a jinak nemá nic. Ale naštěstí potká Míšu a Míša naštěstí potká Alfonse,“ říká dramaturgyně Petra Kosová.

Příběh o tom, že každý potřebuje kamaráda a pro skutečné přátelství je třeba něco obětovat, režíruje dlouholetý umělecký šéf Alfy Tomáš Dvořák, který si potrpí na čarování s loutkami. Ke spolupráci si vybral stejně naladěného ostravského scénografa Tomáše Volkmera. Ten v Alfě před rokem realizoval pohádku „Ťuk, ťuk, ťuk. Tučňák?!“Autorkou příběhu o medvídku Míšovi je herečka Divadla Minor Vlasta Špicnerová, která má zkušenosti i jako režisérka.

U diváků kanál Alfa zírá boduje, sledují ho i v zahraničí

Kanál Alfa zírá vznikl před rokem, kdy pandemie poprvé uzavřela divadla. Nejprve nabízel jen záznamy představení, písničky, animované kvízy či audio pohádky. Na podzim se pak přidaly sobotní živé streamy inscenací. Za téměř rok své existence nasbíral kanál Alfa zírá více než 32 000 zhlédnutí, nejen u nás, ale i v zahraničí. Kanál využívají i školy, které dětem zpestřují distanční výuku. Pro učitele Alfa připravuje speciální hravé metodické listy.

V dubnu zve Divadlo Alfa na svůj kanál poprvé hosta – bude jím Naivní divadlo Liberec. Diváci se mohou v pravidelném sobotním čase těšit na záznamy inscenací Budulínek  a ŠŠŠŠ. ŠŠŠŠ. HŮŮŮ. HAF! Zbývající dvě dubnové soboty nabídnou živé přenosy představení Alfy Jak si Míša hledal kamaráda a Detektiv Dudek. A kanál Alfa zírá umožní zájemcům také volně zhlédnout představení pro školy, bude to prosincová novinka Putování dobrého Hanse Böhma Evropou a její vysílání začne 27. 4. od 10:00.

Ohodnoť článek

Štítky Divadlo Alfa, premiéra představení, online, online představení, kanál Alfa zírá, premiéra, divadlo, představení, YouTube, Hans Böhm, Evropa, přímý přenos, Jakub Hora, Tomáš Dvořák, Divadlo Minor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo Alfa odvysílá dnes online premiéru nové hry, stačí se připojit na YouTube  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.