Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Festival provází změny, Městská divadla pražská zrušila své vystoupení

Městská divadla pražská zrušila i náhradní představení, které měla tato scéna uvést na festivalu Divadlo v Plzni. Účastníky festivalu o tom dnes informovali pořadatelé. Původně plánované představení Sláva a pád krále Otakara měla v neděli nahradit nová inscenace Hrdinové kapitalistické práce. Dnes ale bylo vystoupení zrušeno bez náhrady a diváci mohou vrátit vstupenky, nebo mohli od 15:30 navštívit představení Kaleidoscope.

„Mezinárodní festival Divadlo a Městská divadla pražská s politováním oznamují, že představení Hrdinové kapitalistické práce je zrušeno bez náhrady. V případě zájmu můžete navštívit představení Kaleidoscope Cirku La Putyka v 15.30 U Ježíška. Představení je zdarma. Peníze za zakoupené vstupenky vám budou vráceny v předprodejním místě, ve kterém jste je zakoupili, a to do konce roku 2020. V případě zakoupení vstupenky online se obraťte na info@plzenskavstupenka.cz. Děkujeme za pochopení," stojí na webových stránkách festivalu. 

Náhradní představení Hrdinové kapitalistické práce má mít na domácí scéně v Praze premiéru až 14. září. Městská divadla pražská tvoří Divadlo ABC, Divadlo Rokoko a Komedie.

Inscenace Hrdinové kapitalistické práve vychází ze zkušeností novinářky Saši Uhlové, která pracovala pod změněnou identitou na nejhůře placených pracovních místech: v nemocniční prádelně, v závodě na zpracování kuřat, jako pokladní v supermarketu, v továrně na výrobu sladidel i v třídírně odpadu. Tyto zkušenosti popsala v reportážích, které vyšly knižně a byly také zpracovány v dokumentárním filmu Apoleny Rychlíkové Hranice práce. Divadelně Uhlové zážitky nyní zpracoval režisér Michal Hába.

Ve čtvrtek divadlo oznámilo, že kvůli pozitivně testovanému zaměstnanci ruší Městská divadla pražská do 16. září všechna představení v divadle ABC. Na webu divadlo uvedlo, že zaměstnanci jsou v karanténě a podrobí se preventivním testům. Celé divadlo ABC projde důkladnou dezinfekcí a provoz v něm se obnoví v nejbližším možném termínu. Pozitivně testovaný zaměstnanec nebyl podle divadla v přímém kontaktu s diváky. Dnes mluvčí divadla uvedla, že v pátek odpoledne nebyl potvrzen žádný další nakažený. Stále máme jen toho jednoho, doplnila.

[UPOZORNĚNÍ!] Vážení diváci, velice nás to mrzí, ale současná epidemiologická situace zasáhla také do provozu divadla...

Zveřejnil(a) Městská divadla pražská dne Středa 9. září 2020

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky festival divadlo, hra, divadlo, kultura, Plzeň, Městská divadla pražská, představení, festival, Divadlo Josefa Kajetána Tyla, Saša Uhlová, Divadlo ABC, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival provází změny, Městská divadla pražská zrušila své vystoupení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.