Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Rozloučení s prázdninami v zoo nebo výstava medvídků

Je tu konec prázdnin a ním i akce pro děti, aby si užily trochu zábavy, než opět usednou do školních lavic. Program si pro ně připravili třeba v plzeňské zoologické zahradě. Podle meteorologů hrozí přeháňky a deště, proto se můžete také vyrazit schovat do rokycanského muzea a obdivovat zde plyšové medvídky nebo využijte jedinečnou možnost nočních prohlídek na hradech a zámcích.

Loučení s prázdninami

Poslední srpnová sobota bude v plzeňské zoo patřit dětem. Od 10 do 17 hodin je zde připraveno již tradiční loučení s prázdninami. Organizátoři si připravili řadu her i oblíbenou naučnou stezku. Spolu se začátkem školního roku se také vrací do zahrady víkendové programy. Druhý zářijový víkend bude patřit vínu a podzimním květinám. Neděle zase budou na statku Lüfnerka ve znamení řemesel.

Hradozámecká noc

Památky se v netradiční době a s netradičním programem otevřou v noci ze soboty na neděli. Můžete se těšit na noční a speciální kostýmované prohlídky, hudební program, dobová, šermířská a taneční vystoupení, zámecké interiéry při svíčkách, dobovou kuchyni, ohňová vystoupení a mnoho dalšího. V našem regionu se do akce zapojil například zámek Červené Poříčí, klášter Kladruby, zámek Kozel, zámek Manětín, hrad Rabí, Velhartice, zámek v Tachově a hrad Švihov. Detailní program najde na webových stránkách Národního památkového ústavu.

Běh na pomoc útulku

Skupina Rozběháme Tachovsko si připravila charitativní závod, kterého se mohou účastnit i pejskaři se svými čtyřnohými parťáky. Mezi hlavními závody bude připravený také program pro děti, takzvaný běh s úkoly. Na konci čeká také účastníky tombola o zajímavé ceny. Veškerý výtěžek z akce půjde na pomoc tachovskému útulku U Šmudliny. Start je v neděli 30. srpna v půl osmé ráno u koupaliště Planá.

Skalničky, kam oko dohlédne

Už od roku 1978 se v Plzni koná tradiční výstava skalniček a jinak to mu nebude ani letos. Zájemci si budou moci prohlédnout běžné rostliny i vzácné exponáty, které si zde připravili členové pořádajícího Alpinum klubu. Výstava v zahradě gymnázia na Mikulášském náměstí je přístupná vždy od 9 do 18 hodin.

Jaký byl váš první plyšový méďa?

Na to se ptá i výstava v Muzeu Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech, kde ve spolupráci se Státním okresním archivem v Příbrami  a sběratelkou Boženou Rambalovou, připravili unikátní výstavu věnovanou medvídkům. K vidění zde jsou plyšoví medvídci světových značek, jako například Steiff, Hermann nebo Bukowski. Vzpomenout tu na své dětství budou moci návštěvníci všech věkových kategorií. Navíc se zde dozvíte vše o historii těchto plyšáků i více o firmě Hamiro, která vyráběla dětské hračky a k Rokycansku neodmyslitelně patří. Výstava potrvá až do 4. října, otevřeno tu mají od úterý do neděle vždy od 8 do 12 hodin a od půl jedné do čtyř odpoledne.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZOO Plzeň

Štítky tipy, Plzeň, akce, Rokycany, památky, víkend, zoo, výstava, hrad, muzeum, zoologická zahrada, Hradozámecká noc, Bohuslav Horák, Národní památkový ústav, zámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Rozloučení s prázdninami v zoo nebo výstava medvídků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.