Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: České klasiky v letním kině nebo společné cyklovýlety

I tenhle týden můžete v celém kraji narazit na celou řadu akcí. Máte rádi projížďky na kole, ale je vám líto jezdit sami? V týdnu můžete vyrazit na společný cyklovýlet v okolí Plzně. Pokud raději dáváte přednost dobrému jídlu, tak je pro vás akce Hola Mexico ta pravá.

Což takhle letní kino?

Máte rádi české komedie? Pak můžete směle vyrazit do Spáleného Poříčí na letní promítání před zámkem. Letos se pořadatelé rozhodli jet na vlně retra a proto na diváky čekají trháky ze zlatého fondu kinematografie. Kdo stíhá ještě pondělní promítání, pro toho je přichystána komedie Homolka a tobolka. V úterý je na programu snímek Kopretiny pro zámeckou paní. Program letního kina zakončuje středeční Čtyři vraždy stačí, drahoušku! Projektor tu startují vždy v půl desáté večer. Občerstvení zajištěno.

Za historií Horšovského Týna

Každou středu a neděli mohou zájemci vyrazit na komentované prohlídky Horšovského Týna. Kdo dorazí, toho čeká osm zastavení. U zvonice, u kapucínského kláštera, zámeckého parku nebo u rybníků v dolní části parku. Sraz je vždy v 15 hodin na náměstí. Kdo má zájem, měl by se raději přihlásit předem. To je možné i online přímo zde ZDE

Společně na kolo

Chybí vám parťák na kolo? Nadšenci ze spolku Bikeheart pořádají společné vyjížďky. Tou nejbližší je úterní výlet zaměřený na seniory. Zkušený průvodce projede se zájemci asi 40 kilometrovou trasu po zpevněných cestách. Tempo je nastavená tak, aby ho zvládl i opravdu rekreační cyklista. Sraz je v půl desáté dopoledne u budoucího Centra cyklistiky ve Štruncových sadech, kde dříve stála kuželkárna.

Kdo raději dává přednost terénu v lese, ten může dorazit ve středu. Asi tříhodinová projížďka v okolí Plzně slibuje středně náročný terén. Tato vyjížďka je tak vhodna pro cyklisty a cyklistky, kteří ovládají základní techniku jízdy na lesních trailech. Tedy kořenitých cestách, prudších sjezdech a úzkých pěšinkách. Sraz opět ve Štruncových sadech, tentokrát v 16:30.  Startovné pro všechny vyjížďky je dobrovolné. Bližší informace i o čtvrtečních akcích pro nováčky se dozvíte na webových stránkách bikeheart.cz.

Hola Mexico!

Přesně takto se jmenuje čtvrteční program ochutnávek zahraničních kuchyní v rámci projektu DEPOvLETU. Po americké kuchyni přichází na řadu ta mexická. Dobroty od Hey Mama Grill&Bar doprovodí i hudba od vybraných DJ's. Servírovat se začne v 18 hodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bikeheart

Štítky tipy, Plzeň, akce, letní kino, koncert, depo2015, Spálené Poříčí, Horšovský Týn, cyklistika, Mexiko, cyklista, Bikeheart z. s., Kopretiny pro zámeckou paní, Čtyři vraždy stačí, drahoušku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: České klasiky v letním kině nebo společné cyklovýlety  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.