Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Švanda dudák, kurz sečení trávy i zámecké trhy

Víkend je konečně tady a s ním celá řada akcí po celém kraji. Letní počasí nabádá k pobytu venku, proč teda nezajít na divadelní představení pod širým nebem nebo si nezkusit, jak se seče trávou se starou dobrou kosou.

Divadlo

Páteční večer i víkendu obsadí park U Ježíška sám Švanda Dudák. Přestavení podle hry Strakonický dudák od Josefa Kajetána Tyla začíná vždy v půl deváté večer. Hlavní role se zde ujme Ondřej Rychlý. Nebude na to sám, zdatně sekundovat mu budou Martin Písařík, Michal Štěrba nebo Antonín Procházka. V ženských rolích vystoupí Klára Krejsová nebo Jana Kubátová. Lístky je stále možné zakoupit prostřednictvím sítě GoOut

Pokud přemýšlíte, kam vzít své ratolesti, můžete zavítat na představení dua Dubnička – Lahoda. Ostřílená autorská dvojice si zakládá na kreativitě, hravosti, legraci, melodické muzice a chytrých textech. Jakou novou písničku s publikem Zdeněk a Vilém složí tentokrát? To se dozvíte v neděli od 15 hodin v areálu DEPO 2015. Na představení naváže od 16 hodin workshop ve Sdílených dílnách. Představení je zdarma.

Už jste sekali trávu kosou?

sobotu od 7 ráno do jedné odpoledne si můžete vyzkoušet staré dobré sečení trávy. V Manětínské ulici v Plzni vedle minigolfu si budete moci vypůjčit kosu a pod odborným dohledem sekáčů si i sami zkusit tuto techniku sečení. Cílem akce je ukázat lidem, že existuje možnost sekání, které zachová luční kvítí, které je zrovna v zástavbě sídliště velmi pestré . V posledních letech trend vysazování lučních rostlin ve městě doslova jen kvete.

Promenádní koncert

Historie legendárního plzeňského 35. pěšího pluku sahá až do ledna roku 1683, vojenská služba je s nimi spjata od 18. století až do rozpuštění československé branné moci v roce 1939. Vojenské hudbě nebylo přáno, válka a éra socialismu se podepsaly na tom, že  pětatřicátníci z Plzně vymizeli. Vzkříšení přišlo až v roce 2005, od té doby hraje kapela na nejrůznějších pietních aktech nebo na Slavnostech svobody. Nyní si hudebníci připravili promenádní koncert ve Zbirohu. Na náměstí vystoupí v sobotu od půl desáté dopoledne.

Trhy na zámku Kozel

Oblíbený a hojně navštěvovaný Velikonoční jarmark na Kozlu zhatil koronavirus a do toho podzimního je moc daleko. I proto se zde rozhodli uspořádat trhy v letním čase. V neděli od 10 do 18 hodin bude na návštěvníky zámku čekat dobré jídlo, pití i originální produkty. Vstupné do areálu je zdarma.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto divadelnileto.cz

Štítky tipy, Plzeň, akce, koncert, depo2015, Švanda dudák, Kozel, Zbiroh, tráva, představení, Josef Kajetán Tyl, Ondřej Rychlý, Martin Písařík, Antonín Procházka, divadelní představení, Ježíšek, Strakonický dudák aneb Hody divých žen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Švanda dudák, kurz sečení trávy i zámecké trhy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.