Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Plzeň poděkovala 1000 dobrovolníků koncertem za jejich práci v době korony

Speciálním koncertem poděkovalo město Plzeň těm, kdo v době koronavirové krize pomohli zajistit služby pro jeho obyvatele. Z řad dobrovolníků, pracovníků v sociálních službách, zdravotníků, policistů, hasičů, švadlenek, které šily roušky, dárců věcných či finančních darů a dalších pozvalo město 1000 lidí do lochotínského amfiteátru.

Vystoupil muzikálový soubor Divadla J. K. Tyla a Marek Ztracený s kapelou. Osobní slova díků přítomným pronesl z pódia plzeňský primátor Martin Baxa. Ten současně poděkoval i všem dalším zapojeným, kteří se nemohli z kapacitních důvodů akce zúčastnit. Právě i pro ně se už dříve objevila v ulicích krajské metropole venkovní kampaň s heslem: Plzeňáci, děkujeme!

„Jsem šťastný, že se tu dnes takto můžeme sejít. Je to znamení, že se život vrací do normálních kolejí, a že snad ty nejhorší stíny, které nás několik měsíců pronásledovaly, pomalu mizí. Děkuji vám všem za to, jak jste nám pomohli, jak jsme v Plzni společně zvládli koronavirovou krizi, jež začala před třemi měsíci,“ řekl přítomným primátor Martin Baxa (ODS).

Primátor přiznal, že má stále v živé paměti polovinu března, kdy se ze dne na den uzavřely školy, byl vyhlášen nouzový stav a kdy o víkendu 14. a 15. března byly uzavřeny obchody a služby a 15. března zakázán volný pohyb.

„Země byla vypnutá, přicházely špatné zprávy a my si říkali, že před sebou máme nebezpečí. Začali jsme proto přijímat opatření a čekali, co bude následovat,“ doplnil Baxa. Podle něj se staly dvě úžasné věci, lidé v první linii se nelekli a místo toho se ve do své profese pustili s ještě větším nasazením. V Plzni se také zvedla obrovská dobrovolnická vlna, která dodala energii a sílu. „Vím, že se na vás můžeme spolehnout, proto mi dovolte, abych ještě jednou zopakoval Plzeňáci, děkujeme!“ dodal primátor Martin Baxa.

Koncert se konal v době vládních nařízení, proto byl areál rozdělen do sektorů a podle barevně rozlišených náramků museli lidé sezení v sektorech po celou dobu konání koncertu dodržovat. Návštěvníci byli požádáni, aby měli po celou dobu koncertu roušku.

Ohodnoť článek

Foto Plzen.eu

Štítky koronavirus, omezení, Plzeň, roušky, primátor, koncert, poděkování, Martin Baxa, koronavirová krize, Marek Ztracený, Divadlo J. K. Tyl, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň poděkovala 1000 dobrovolníků koncertem za jejich práci v době korony  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.