Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Filmoví fandové letos do Varů nepřijedou, festival přijede za nimi

Organizační tým Mezinárodního filmového festivalu připravil projekt Tady Vary, který se uskuteční po celé republice. Ve dnech, kdy se měl v Karlových Varech konat filmový svátek, se budou vybrané festivalové snímky promítat zhruba ve stovce českých kin.

Ve dnech 3.-11. července 2020 bude v bezmála stovce českých kin promítnuto 16 filmů v rámci unikátní přehlídky, kterou připravil organizační tým MFF Karlovy Vary.

„Protože v letošním roce s ohledem na situaci nemohou diváci na festival do Karlových Varů, rozhodli jsme se, že přivezeme alespoň část festivalu za nimi. Je to takové naše poděkování návštěvníkům, hostům a filmovým nadšencům, kteří každoročně vytvářejí ve Varech skvělou festivalovou atmosféru. Těší nás obrovský zájem kinařů, k přehlídce TADY VARY ve vašem kině se připojila téměř stovka kin, což je ohromné. Věřím, že se nám společně podaří nabídnout divákům nejen skvělé filmy, ale i kousek tradiční festivalové nálady,“ říká prezident MFF KV Jiří Bartoška.

Ve chvíli, kdy bylo definitivně rozhodnuto, že 55. ročník MFF Karlovy Vary proběhne až v roce 2021, mělo programové oddělení MFF KV již vybranou řadu zajímavých titulů do festivalového programu.

„Vznikla tedy myšlenka nabídnout ji jako ucelený programový blok kinům po celé České republice v termínu, kdy měl původně probíhat letošní ročník karlovarského festivalu. Věříme, že v době, kdy řada producentů a distributorů byla nucena posunout premiéry nových domácích i zahraničních filmů, nabídnou TADY VARY ve vašem kině publiku zajímavou programovou alternativu, což potvrzuje i zájem provozovatelů kin,“ uvádí se v oficiální zprávě pořadatelů Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Mimořádná filmová akce proběhne v 96 kinech v téměř osmdesáti velkých i menších městech. Přehled všech kin a podrobné informace o jednotlivých snímcích nebo doprovodných akcích jsou k dispozici na webových stránkách festivalu. Vstupenky na jednotlivá představení bude možné zakoupit přímo v kinech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto kviff

Štítky filmový festival, MFF, Karlovy Vary, novinka, kino, festival, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, film, Omroepvereniging VARA, Jiří Bartoška, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filmoví fandové letos do Varů nepřijedou, festival přijede za nimi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.