Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Plzeň letos podpoří i kulturní projekty, které museli organizátoři přesunout na příští rok

Umělecké a kulturní projekty v letošním roce podpoří město Plzeň v rámci jednoletého dotačního projektu celkovou částkou 3,3 milionu korun. Peníze přidělí 58 žadatelům, kteří vyhověli zadaným kritériím. Podpoří i projekty, které musí organizátoři kvůli mimořádným opatřením při koronavirové pandemii přeložit na příští rok. 

„Kulturní projekty podporuje město prostřednictvím dotačních systémů již více než 22 let. Jednoletý dotační program na podporu uměleckých a kulturních projektů na rok 2020 vyhlásil odbor kultury v souladu s Programem rozvoje kultury města Plzně na období 2020–2030. V rozpočtu města byly pro tento dotační program alokovány prostředky ve výši 3,3 milionu korun,“ uvedla náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková (ANO).

Tematické okruhy pro projekty jsou čtyři: veřejný prostor města jako místo pro umělecká díla a kulturní animace, dále umělecké a kulturní projekty pro děti a mládež, podpora začínajících autorů a podpora kulturně vzdělávacích aktivit, jako další pak kultura jako nástroj uchování kulturních hodnot a tradic a posledním okruhem je podpora reprezentace plzeňské kultury.

K podpořeným projektům patří například listopadový XIII. Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež JUNIORFEST, jenž obdrží 180 tisíc korun. Jde o akci, která se v Plzeňském kraji koná pravidelně od roku 2008. Představuje soutěžní přehlídku dětské kinematografie, zaměřenou nejen na hranou a animovanou filmovou tvorbu, ale i na tvorbu dokumentární.

Dalšími podpořenými projekty jsou například aktivity Alliance française de Plzeň, Papí-rny, Divadla Pluto, Pilsen Voice, Zach´s Pubu či Západočeské galerie v Plzni. Rozdělní dotace už schválilo městské zastupitelstvo.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky kultura, dotace, kulturní projekty, zastupitelstvo Plzně, magistrát, náměstkyně primátora, Eliška Bartáková, projekt, Plzeň, Západočeská galerie v Plzni, Divadlo Pluto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň letos podpoří i kulturní projekty, které museli organizátoři přesunout na příští rok  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.